Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Med
  • 06.12.2018. 08:15

Prirodni preparati od meda kao obavezna preventiva

"Pčelari kada prave preparate ne kažu nikada da je to lek. Ja bih rekao da su to pomoćna lekovita sredstva, i ako se preparat napravi kako treba, ako ne pomaže, sigurno ne odmaže, za razliku od sintetike, gde postoje kontraindikacije", kaže Milan Paripović.

Foto: Valerija Čolović
  • 914
  • 78
  • 1

Uvek dobra preporuka za početak dana je čaj sa medom. Još ako nakapate propolis kapi, vaš autoimunitet je odlično pripremljen, savetuje pčelar Milan Paripović iz Aranđelovca. Zatekli smo ga kako u maloj kućnoj radionici priprema svoj najpoznatiji preparat od mešavine dve vrste meda i čistog propolisa, čija je čistoća dobijena čistim mehaničkim putem. Promed je odličan za bronhitis, astmu i pogotovo za kašalj u ovom zimskom periodu, objašnjava Paripović.

"Najvažnije je sačuvati autoimuni sistem. Nauka kaže da su za normalno funkcionisanje organizma potrebna 24 mikroelementa, a u mojoj kombinaciji meda, polena, matične mleči i propolisa ima ih 23. Na potpuno prirodan način pomogli smo organizmu da ojača i tako stvori otpornost prema bakterijama i virusima", kaže ovaj pčelar, koji priprema preparate na bazi pčelinjih proizvoda, vitamina i lekovitog bilja.

Prirodni preparati za svaku boljku

Znanje je crpeo dugi niz godina iz iskustva apiterapeuta, doktora medicine i brojne literature od kojih najstariji naslov datira iz 1926. godine. A kada se iskombinuje znanje i ono najbolje što priroda podari, rezultat su preparati sa najrazličitijim kombinacijama meda, polena, propolisa, mleči. Vitamed za opšte jačanje organizma, Supermed za fizički i umno iscpljene osobe, multivitaminski preparati, uz obavezan propolis, prirodni antibiotik koji sprečava infekcije.

"Pčelari kada prave preparate ne kažu nikada da je to lek. Ja bih rekao da su to pomoćna lekovita sredstva, i ako se preparat napravi kako treba, ako ne pomaže, sigurno ne odmaže, za razliku od sintetike, gde postoje kontraindikacije", kaže Milan Paripović.

Milan
Svi preparati se uzimaju kao preventiva

Po narudžbini pravi i specifične kombinacije po želji kupaca. "Zima nekako uvek pravi najviše problema, pa se kod problema sa sinusima preporučuje med u saću. U najmanjim teglicama spakovano je suvo voće iz predostrožnosti.  Postoji opasnost kada se počne konzumirati da se ne prestaje, dok se ne vidi dno", objašnjava uz osmeh Milan.

Pola sata pre jela, minimum 20 dana

Da bi se osetilo pobošljanje, prirodna apiterapija sa pčelinjim proizvodima nalaže da se preparati koriste minimum 20 dana. Efekat se ne postiže ako uzmete dve kašike i očekujete trenutno dejstvo, objašnjava Paripović. Sve pčelinje proizvode najbolje je uzimati pola sata pre jela. Tada u oragnizmu imamo mirovanje u želucu, nema reakcije. Preporuka je da se preparat uzima kašičicom i topi u ustima.

"U usnoj šupljini se završavaju sve pljuvačne žlezde i tako svi hranjivi sastojci idu direktno u krv. Preko stomaka duži je put i manji efekat", otkriva Milan i dodaje da se svi preparati uzimaju kao preventiva, a kada se uzima na vreme, onda nema potrebe za lekovima.

Za one najmlađe, preporuka je da se mala deca privikavaju na med od godinu dana i to sa bagremovim medom. Ovaj med ima najmanje drugih primesa u sebi, tj. polena, a tako se stiče i navika uzimanja meda od malih nogu.


Tagovi

Milan Paripović Prirodni preparati Med Vitamini Imunitet Promed Vitamed Supermed


Autorka

Valerija Čolović

Više [+]

Dugogodišnja novinarka i urednica brojnih emisija i priloga različitih TV kuća, internet portala i štampanih izdanja. Amaterski se bavi i fotografijom.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da ne znam bolje, rekla bih da želi nešto da mi poruči....:P