Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Rekonstrukcija pijace
  • 28.12.2015. 15:00

50 miliona dinara za zelenu pijacu u Svilajncu

Uredno, čisto i toplo. Tako danas izgleda zelena pijaca u Svilajncu. Da tako bude pobrinula se Opštinska uprava u Svilajncu koja je uložila 50 miliona dinara u rekonstrukciju zelene pijace omogućivši poljoprivrednim proizvođačima dobre uslove da proizvode koji su proizveli prodaju u prostoru koji zadovoljava evropske standarde.

  • 164
  • 37
  • 0

U Svilajncu je protekle nedelje otvorena rekonstruisana zelena pijaca. Urađena je po svim standardima, pokrivena i zimi zatvorena pa je sada mnogo ugodniji prostor za prodavce, ali i kupce.

Tezge su uredno raspoređene, obilje povrća i voće, uredno je složeno i što je najbitnije, nema vetra, kiše, tako da prodavci koji robu prodaju mogu sada bez problema da izdrže puno radno vreme. Pojedini zakupci na svilajnačkoj pijaci su više od 30 godina i kažu da uslovi nikada nisu bili bolji.

Šta je urađeno rekonstrukcijom?

Izgrađena je hala površine 640 m2. U izgrađenoj hali postavljeno je 100 novih tezgi, u odnosu na 65 tezgi koliko ih je bilo pre otpočinjanja rekonstrukcije. Najvažnije je da je pijaca po prvi put pokrivena. Rekonstrukcija je dobrodošla, omogućila je otvaranje dodatnih 35 tezgi. Na taj način pružena je šansa za još 35 domaćinstava koja se bave poljoprivrednom proizvodnjom da mogu svoje proizvode prodavati na pijaci.

Osim što je sad pokrivena i zatvorena, tokom rekonstrukcije urađene su i nove vodovodne i kanalizacione instalacije, hidrantska mreža, asfaltiran je ceo prostor, kao i prilazi pijaci. Sada je zelena pijaca najmodernija u okolini. Radovi na rekonstrukciji trajali su oko dva meseca i koštali su 50 miliona dinara.

Ko će imati prioritet za zakup tezgi?

Prioritet za zakup tezgi imaju registrovana poljoprivredna gazdinstva, kako bi se njima pomoglo i olakšalo plasiranje proizvoda. Mesečni zakup tezge na Svilajnačkoj zelenoj pijaci je 2.300 dinara.


Tagovi

Poljoprivredna gazdinstva Zelena pijaca Svlajnac Nove tezge Mesečni zakup prostora na pijaci Rekonstrukcija pijace


Autor

Danijel Grujić

Više [+]

Danijel Grujić, Petrovac na Mlavi

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dan kod dede na farmi i igranje sa telićima. :)