• Džon Dir
  • 08.09.2019. 13:00

Američki Džon Dir stiže u Srbiju - investicija vredna između 5 i 6 miliona evra

Američka kompanija Džon Dir stigla je u Sremsku Mitrovicu. U drugoj polovini naredne godine sagradiće distributivno-prodajni centar i centar za edukaciju.

Foto: Vedran Stapić
  • 1.063
  • 53
  • 0

Američka kompanija Džon Dir stigla je u Sremsku Mitrovicu. Jedna od najpoznatijih firmi za proizvodnju traktora na svetu potpisala je Ugovor o kupovini zemljišta za izgradnju distributivnog centra u Radnoj zoni "Sever".

U drugoj polovini naredne godine sagradiće distributivno-prodajni centar i centar za edukaciju, potvrdio je Branislav Nedimović, ministar poljoprivrede.

Američki traktori dolaze u našu zemlju posredstvom mađarske kompanije "Kite", koja je zvanični zastupnik "Džon Dir" traktora i kombajna za Mađarsku i Srbiju, piše RTV.

"Vrednost investicije je između pet i šest miliona evra, a oni planiraju da u Srbiji sagrade šest ovakvih distributivnih centara, između ostalog u Bačkoj Topoli, Novom Sadu...", kaže Nedimović i dodaje da će se osim traktora proizvoditi i semenska roba, kao i da će sve biti uvezano s kreditnim linijama.

Ova američka korporacija, bavi se pre svega proizvodnjom poljoprivredne, građevinske i šumarske mehanizacije, sa sedištem u Ilinoisu i godišnjim prihodom od preko 37 milijardi dolara.


Izvori

RTV


Tagovi

Džon Dir Investicija Američka korporacija. Kite Branislav Nedimović


Autorka

Slađana Aničić

Slađana je diplomirani profesor srpske književnosti i jezika s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je Agrokluba.