Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Đubriva
  • 18.05.2016. 17:00

Ameropa grupacija - noviteti u ponudi đubriva

Preduzeće Konzul d.o.o iz Novog Sada od 2007. godine deo je švajcarske Ameropa grupacije. Na Novosadskom sajmu održali su i prezentaciju noviteta u ponudi đubriva ovog brenda

  • 601
  • 25
  • 0

Švajcarska grupacija Ameropa 2007. godine svoj portfolio proširila je sa preduzećem Konzul d.o.o. iz Novog Sada. Trgovina žitaricama, uljaricama i veštačkim đubrivima osnovni je segment njihovog poslovanja od 1948., kada su i osnovani u Bazelu.

Na prezentaciji ispred ovog domaćeg preduzeća, okupljene je pozdravio Dragan Slijepčević i dao uvodnu reč ovom skupu u sklopu Novosadskog sajma.

Godišnja proizvodnja - 2 miliona tona đubriva

Ova grupacija proizvodi veštačka đubriva u Rumuniji, Australiji i Kini što im daje globalni karakter i uticaj na svetskom tržištu. Godišnje proizvedu više od 2 miliona tona đubriva, a veliki deo te proizvodnje odvija se u obližnjoj fabrici u Rumuniji.

"Uložili smo 240 miliona evra u modernizaciju fabrike Azomures, kako bi podigli nivo kvaliteta i uskladili se za zahtevima Evropske unije u smislu uticaja na okolinu. Blizina ove fabrike srpskom tržištu garantuje kvalitetno snabdevanje i izraženi interes", rekao je Lukas Mišer, predstavnik grupacije.

Tehnolog ove rumunske fabrike, Lajos Vas, prezentovao je proizvode prema nameni i tehničkim karakteristikama i naglasio kako je reč o jedinom proizvođaču granulirane uree u ovom delu Evrope. "Raspolažemo širokom paletom proizvoda i nudimo prvoklasnu uslugu", istakao je u svojoj prezentaciji.

Osim proizvodnog dela posla, ova grupacija raspolaže i sa značajnim logističkim resusrima, terminalima i skaldištima kojima stvaraju platformu za efikasnu distribuciju proizvoda.


Foto prilog


Tagovi

Ameropa Konzul Dragan Slijepčević Azomures Lajos Vass Lucas Miescher


Autor

Vedran Stapić

Više [+]

Vedran je jedan od osnivača Agrokluba. Bavi se organizacijom, razvojem novih proizvoda i rešenja, a s vremena na vreme, u trenucima inspiracije, nešto i napiše. :)

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Čestitamo vam Međunarodni dan mrkve!
Skoro da smo zaboravili na kraljicu mrkvicu, najvažniji sastojak svakog poštenog čušpajza.
Foto: Depositphotos/nblxer