Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zakup zemljišta
  • 11.05.2021. 16:00

Bez zainteresovanih zakupaca poljoprivrednog zemljišta u Preševu

Ukupna površina koja je bila ponuđena na javnom nadmetanju iznosila je 1.189 ha. Od toga, najviše je bilo u ponudi pašnjaka, u površini od 1.054 ha, zatim njiva oko 105 hektara.

Foto: Julijana Kuzmić
  • 245
  • 31
  • 0

U opštini Preševo okončana sa dva kruga javnih nadmetanja za zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini, ali ni u jednom krugu nije bilo zainteresovanih ponuđača, prenosi se na sajtu Uprave za poljoprivredno zemljište, Ministarstva poljoprivrede.

U ponudi najviše pašnjaka

Javni oglas za davanje u zakup državnog poljoprivrednog zemljišta u drugom krugu za područje opštine Preševo objavljen je 12. aprila ove godine. Rok za prijavu zainteresovanih poljoprivrednih proizvođača istekao je 26. istog meseca. Ukupna površina koja je bila ponuđena na javnom nadmetanju iznosila je 1.189 ha. Od toga, najviše je bilo u ponudi pašnjaka, u površini od 1.054 ha, zatim njiva oko 105 hektara. Ponuđeni period zakupa bio je 15 godina za sve jedinice javnih nadmetanja.

Jedini uslov za učešće u drugom krugu nadmetanja za sva zainteresovana pravna i fizička lica je da imaju registrovano poljoprivredno gazdinstvo u aktivnom statusu najmanje tri godine. Takođe, ove godine prijavljivanje na javna nadmetnja je veoma jednostavno, obavlja se elektronski, kroz veb aplikaciju Digitalno javno nadmetanje. I pored toga, niko nije bio zainteresovan za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta u ovoj opštini.

Ova opština raspolaže sa nekoliko hiljada hektara obradive površine i zahvata prostor Preševske kotline i njenog planinskog oboda. Te površine smeštene su između planine Kozjak, na istočnoj strani, i masiva Skopske Crne gore na zapadnoj strani, u dolini koja je Moravicom i autoputem Beograd-Skoplje podeljena na dva dela.


Tagovi

Zakup zemljišta Preševo Pašnjaci Uprava za poljoprivredno zemljište


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Postavljanje kablova na rendžer zalivnom sistemu, pred predstojeću sezonu. Rendžeri su pokretne mašine za navodnjavanje, a vodu zahvataju iz kanala preko pumpnog agregata. Iz rasprskivača koji su postavljeni duž mašine voda se raspoređuje p... Više [+]