Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Iskra nade
  • 18.12.2020. 18:00
  • Nemačka

Božićna kolona ukrašenih traktora razveselila građane Nemačke

Pod motom "Iskra nade" nemački farmeri razveselili su stanovnike širom te zemlje. Ova hvale vredna akcija bila je i humanitarnog karaktera.

Foto: Facebook/LsV
  • 141
  • 53
  • 0

Nedavno je nemačko Udruženje "Zemlja stvara vezu" (Land schafft Verbindung) pozvala poljoprivrednike da ukrase svoje traktore i učestvuju u božićnom konvoju širom te zemlje. To se i desilo, a odaziv je bio veliki u svim delovima te države.

Farmeri su okitili svoje traktore božićnim ukrasima i lampicama, a neki od njih su obukli odela Deda Mraza i pod motom "Iskra nade" krenuli da razvesele ljude i decu.

Hvale vredna akcija

Njihov cilj bio je da prošire radost Božića i oraspolože ljude, ali treba spomenuti i da je akcija imala i humanitarni karakter. Tako su dečjim bolnicama donirali slatkiše, ali i novčanu pomoć. Obišli su i brojne domove za starije i nemoćne.

"Plan je obići što više takvih domova, ali i bolnice kako bi ljude učinili srećnima u ovim teškim vremenima" rekao je za br.de organizator, Sven Mej.

Međutim, ovom su kampanjom poljoprivrednici i sebi želeli da podare iskru nade s obzirom na to da je ekonomska situacija na mnogim gazdinstvima sve gora.

Jedan konvoj prekinut 

Nažalost, policija je tokom vikenda prekinula jednu božićnu paradu u Hamburgu u kojoj je učestvovalo oko 40 traktora, ali i kamiona. Do prekida je došlo zbog nepoštovanja epidemioloških mera.

Oko 200 gledalaca, stisnuti jedan do drugog gledalo je konvoj okićenih traktora, a kako prenosi landundforst, neki od njih nisu nosili ni zaštitne maske.

Bila je to prava šteta, jer je cilj bio dovesti ukrašene borove u domove za starije.

Kako je izgledala jedna od brojnih kolona pogledajte u videu:


Tagovi

Nemačka Okićeni traktori Božić Humanitarna akcija LsV Konvoj


Autorka

Martina Pavlović

Više [+]

Martina je magistar agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Magnolija u Beogradu, na putu za pijacu Vidikovac 😃