Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Cene hrane
  • 12.09.2019. 15:00

Cene u poljoprivredi veće za 15 odsto nego u julu 2018. godine

Cene proizvoda u sektoru poljoprivrede i ribarstva bile su u julu veće za 15,8 procenata u odnosu na isti mesec 2018. godine, saopštio je Republički zavod za statistiku.

Foto: Bigstockphoto/Shaiith
  • 69
  • 3
  • 0

Republički zavod za statistiku je saopštio da su cene proizvoda u sektoru poljoprivrede i ribarstva bile u julu veće za 15,8 procenata u odnosu na isti mesec 2018. godine. 

Posmatrano po glavnim grupama proizvoda, najveći uticaj na rast cena zabeležen je kod voća (54,3 odsto), povrća (34,8 procenata) i industrijskog bilja (7,4 odsto), navodi se u istraživanju.

U odnosu na jun 2019. godine, julske cene proizvoda u poljoprivredi i ribarstvu u Srbiji u proseku su smanjene za 3,1 odsto, a najveći pad po grupama zabeležen je kod žita i to za 11,5 procenata, prenosi RTV.

Cene proizvoda u poljoprivredi i ribarstvu u prvih šest meseci 2019. godine, u odnosu na isti period prošle godine - u proseku su povećane za 0,5 procenata, navodi se u saopštenju i dodaje da je najveći rast cena zabeležen kod krompira, povrća i voća.


Izvori

RTV


Tagovi

Republički zavod za statistiku Cene voća Cene povrća Cene žita


Autorka

Slađana Aničić

Više [+]

Slađana je diplomirani profesor srpske književnosti i jezika s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da li ste probali slatko od ljubičice? Znate li koliko je hiljada cvetova potrebno za jednu teglicu? Uskoro na Agroklub-u