Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Radovi
  • 09.07.2024. 14:00

Čišćenje kanala Kosančić - Mali Stapar za efikasnije zalivanje njiva

Završetkom ovih radova biće omogućeno bolje i sigurnije snabdevanje svih korisnika vodom, kao i efikasno odvodnjavanje poljoprivrednog zemljišta

Foto: Vode Vojvodine
  • 196
  • 52
  • 0

Uređenje kanala Kosančić - Mali Stapar trenutno je u toku, a radovi obuhvataju uklanjanje biljne vegetacije i trske, ali i bagersko tarupiranje šiblja na deonicama gde postoji potreba za tim, saopštile su "Vode Vojvodine". Osim toga, radi se i na samom izmuljenju korita ovog kanala u dužini od 13 kilometara, na deonici kod Ruskog Krstura i Kruščića.

"Čišćenje kanala bilo je neophodno, jer su pojedine deonice obrasle biljnom vegetacijom i trskom, a visina mulja dosegla nivo proseka. Sve to je otežavalo snabdevanje korisnika vodom, a najviše problema imali su vlasnici okolnog zemljišta, jer oni vodu iz kanala koriste za zalivanje."

Kako dodaju iz ovog preduzeća, prema proceni stanja na terenu, a i zbog povoljnih vremenskih uslova, očekuju da će kompletan posao biti završen za manje od mesec dana. Radovi se izvode na osnovu redovnog programa održavanja kanalske mreže, a njihova vrednost iznosi oko 60 miliona dinara.

Kanal Kosančić - Mali Stapar je deo Hidrosistema DTD, dugačak je ukupno 21 kilometar i snabdeva se vodom iz kanala Vrbas - Bezdan. Završetkom ovih radova biće omogućeno bolje i sigurnije snabdevanje svih korisnika vodom, kao i efikasno odvodnjavanje poljoprivrednog zemljišta u vreme odbrane od unutrašnjih voda.


Izvori

Javno vodoprivredno preduzeće Vode Vojvodine


Tagovi

Čišćenje kanala Vode Vojvodine Hidrosistem DTD Odvodnjavanje Uklanjanje trske Kanalska mreža


Autorka

Dinka Bogunović

Više [+]

Diplomirana novinarka, zaljubljena u pisanu reč. Trudi se da bude dorasla novinarskom postulatu: "Rečima usko, a mislima široko".