Pretraživanje tekstova
Zašto su jaja visokovredna namirnica?
Danas, 13. oktobra, obeležava se svetski dan jaja, a ove godine tema je "Jaja za zdravu budućnost". Odaje se počast izuzetno raznovrsnoj i visoko hranljivoj namirnici, doprinos globalnoj potrošnji hrane i opštem blagostanju. Ona su deo uravnotežene ishrane.
Entuzijasti širom sveta obeležavaju ovaj dan drugog petka u oktobru svake godine, a datira iz 1996. kada ga je ustanovila International Egg Commision. Cilj je bio da se podigne svest o vrednosti jaja i podstakne konzumacija kao izvora visokokvalitetnih proteina, esencijalnih vitamina i minerala. Naglašava se širok spektar jedinstvenih nutritivnih prednosti koje donose ljudskom zdravlju i kako doprinose u borbi protiv uobičajenih nedostataka nutrijenata, što na kraju doprinosi zdravoj budućnosti za sve. Prošle godine ovaj dan je obeležen u više od 100 država.
International Egg Commision je navela brojne prednosti konzumacije jaja.
Tagovi
Jaje Proslava dana jaja Svetski dan jaja Jaja za zdravu budućnost Proteinska hrana Jačanje imuniteta Izvor aminokiselina
Autorka
Više [+]
Ranka je diplomirani inženjer poljoprivrede sa dugogodišnjim iskustvom u povrtarstvu, zaljubljenik u organsku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.
Trenutno nema komentara. Budi prvi i komentariši!
Zaštita jabuke od prouzrokovača bolesti i štetočina na početku vegetacije. Više o tome čitajte uskoro na Agroklub-u!