Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agroglobe
  • 25.05.2023. 09:00

Desetogodišnjica New Hollanda u kompaniji Agroglobe

Od kvalitetnih kombajna, po kojima je "New Holland" i prepoznatljiv i po čemu su kako kaže Dalibor Popović iz firme Agroglobe u top dva proizvođača na svetu, imaju i kompletan spektar traktora, od 75, pa do 600 konjskih snaga.

Foto: Đorđe Lalić
  • 648
  • 170
  • 0

Firma Agroglobe je nastala 2004. i bavila se uglavnom prodajom semena, hemije, đubriva i otkupom merkantile, ali od 2013. je otvoren i sektor mehanizacije, gde poseduju veliku širinu što se tiče kombajna, traktora i priključnih mašina. Štand im pre svega krase mašine "New Holland" i "Kuhn".

Od kvalitetnih kombajna, po kojima je "New Holland" i prepoznatljiv i po čemu su kako kaže iz Agroglobe-a Dalibor Popović u top dva proizvođača na svetu, imaju i kompletan spektar traktora, od 75, pa do 600 konjskih snaga. Od snažnih orača, za velika gazdinstva do specijalizovanih manjih voćarskih. Treba napomenuti da je New Holland sa modelom T4.120F pokupio ovogodišnju nagradu za najboljii vinogradarsko-voćarski traktor u kategoriji "Best of specialized", na izboru TotY u Bolonji. 

Imaju veliki izbor traktora

"Što se tiče prodaje traktora, tu smo u top tri u Srbiji. Od voćarskih pored te F (fruit) varijante, koja nam je najprodavanija, imamo i uže specijalizovane - uske N (narrow) i vinogradarske V (vineyard). Oni su širine 1,3, pa i do 1,10 metara", kaže naš sagovornik.

Kombajni - zaštiti znak "New Hollanda"

"New Holland" godišnje proizvede i 10.000 kombajna i dobro su poznati, pa ljudi iz prodaje ne moraju mnogo da ih predstavljaju budućim kupcima. Modele s kojima Agroglobe radi su iz serija TC, CX i CR.

"CR su aksijalni kombajni sa dva rotora, ali najpopularniji model kod nas je TC 5.80. Oni su za gazdinstva koja poseduju više od 100 hektara, ima šestocilindrični motor od 225 konjskih snaga, pet slamotresa i bunker zapremine 6.400 litara", kaže Popović i dodaje da je njegov prosečni učinak oko 12 vagona žita za 10 sati.

Najprodavaniji kombajn je iz TC serije

Ovaj kombajn ima dva bubnja prečnika 607mm i 1.300mm širine. Ukupna površina sita mu je 4,3 metra kvadratna i poseduje rezervoar za gorivo zapremine 400 litara.

Mašine Kuhn - od igle do lokomotive

Pored New Hollanda dodaje da su i jedni od predstavnika svetskog renomiranog brenda Kuhn. To je francuska kompanija, koja je poznata po tome što ima svoju livnicu i što sve odlivke sama pravi i kontroliše.

"Pored standardnih ratarskih mašina kao što su plugovi, tanjirače, rasipači, sejalice, prskalice i ostalo, imamo i mašine iz Kuhn-ove zelenije linije - mulčere i atomizere. Kuhn je jedan od najvećih proizvođača priključnih mašina na svetu i ima najjači porfolio, pa smo se zbog toga odlučili za njih, jer jednim brendom možemo da zadovoljimo sve", kaže naš sagovornik.

Specijalne pogodnosti

Pošto je ove godine desetogodišnjica "New Hollanda" u firmi Agroglobe, imaju specijalnu pogodnost - produženu fabričku garanciju sa jedne na pet godina, odnosno pet godina ili 5.000 radnih sati za traktore i pet godina ili 3.000 radnih sati za kombajne

Agroglobe je spremio specijalne pogodnosti

"U sektoru mehanizacije ime nas 30 i smatramo da je to ozbiljan segment koji razvijamo već 10 godina. Bitno je da kada kupac kupi mašinu, da ima i našu podršku što se tiče servisa i rezervnih delova", kaže Popović i dodaje da tako razvijaju strategiju na duge staze.


Foto prilog


Tagovi

Agroglobe New Holland Kuhn Dalibor Popović TC 5.80 Specijalne pogodnosti Novosadski sajam


Autor

Đorđe Lalić

Više [+]

Zaljubljenik u poljoprivrednu mehanizaciju i pionir agrarnog novinarstva


Partner

Agroglobe

Bulevar oslobođenja 60, 21000 Novi Sad, Srbija
tel: +381214894300, e-mail: office@agroglobe.rs web: https://www.agroglobe.rs/