Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Veterinarski zavod Subotica
  • 13.12.2019. 15:00
  • Severnobački okrug, Vojvodina, Subotica

Diplomatska poseta VZS - šansa za bolje pozicioniranje na tržištu?

Španski ambasador posetio je Veterinrski zavod u Subotici, koji trenutno aktivno radi na pozicioniranju proizvoda na tržište Evropske unije i izvozu u nekoliko zemalja regiona.

Foto: Ambasada Španije
  • 150
  • 5
  • 0

Ambasador Španije, Raul Bartolome i predsednik i generalni direktor španske kompanije Labiana Life Sciences S.A. (LLS), Manuel Ramos, bili su u zvaničnoj poseti Veterinarskom zavodu Subotica (VZS) 12. decembra 2019. godine. U delegaciji su učestvovali i pomoćnik sekretara za poljoprivredu AP Vojvodine, Mladen Petković, ispred Grada Subotice član gradskog veća za oblast turizma, investicijа i međunarodne saradnje, Srđan Samardžić i ekonomski i trgovinski savetnik Ambasade Španije, Havijer Alvarez.

Ovo je prva poseta ambasadora i najviših rukovodilaca Labiana Grupe nakon što je kompanija LLS kupila Veterinarski zavod Subotica, 14. novembra 2019. godine, u sklopu trenutnih planova strateškog razvoja. U toku posete sastali su se i sa rukovodećim timom proizvodnog pogona i uspeli da obiđu celokupni subotički objekat, veličine devet hektara. U Srpskoj Crnji postoji još jedno postrojenje.

Ambasador Španije tom prilikom izjavio je: "Srbija i Španija imaju izuzetne političke odnose. Sa ekonomske strane, naša bilateralna trgovina raste velikom brzinom poslednjih godina i sada iznosi oko 500 miliona evra godišnje. Međutim, postoji prostor za njen rast tokom narednih godina. Očekujemo takođe da će sve više španskih investitora dolaziti u Srbiju, imajući u vidu kvalitetnu radnu snagu i povezanost Srbije sa tržištima EU i drugim tržištima. Drago nam je što primećujemo sve veće interesovanje španskih kompanija za Srbiju, kao što to pokazuje slučaj Labiana Grupe. Nadamo se da će Labiana znati da iskoristi iskustvo i profesionalnost kompanije VZS, kao i sručnost njenog osoblja, kako bi je učinila još inovativnijom i jačom".

Na putu ostvarenja novih strateških ciljeva

Imajući u vidu cilj firme da postane značajan igrač u oblasti zdravlja životinja na globalnom nivou, ova transakcija predstavlja dodatni iskorak u okviru jasno definisanog plana strateškog razvoja kompanije.

Manuel Ramos, generalni direktor Labiana Grupe, izjavio je: "Ova nova faza poboljšaće inovacione planove Labiana Life Sciences-a u oblasti istraživanja i razvoja, proizvodnje i stavljanja u promet vakcina i biocida koji predstavljaju nove komplementarne linije u regionu AEMEA (Azija - Evropa - Bliski Istok - Afrika). Pored toga, Labiana i Veterinarski zavod Subotica, spremne su da pruže podršku u eventualnoj implementaciji Nacionalnog programa vakcinacije za iskorenjivanje bolesti za koje postoji obaveza prijavljivanja u oblasti zdravstvene zaštite zivotinja.

Ova investicija takođe je šansa za Labiana Grupu da postane još uticajniji i pouzdaniji regionalni partner na Balkanu i Istočnoj Evropi i na taj način podrži sve veće prisustvo naših partnera sa uslugama proizvodnog razvoja, distribucije i licenciranja u regionu".

VZS se pozicionira na EU tržištu

Veterinarski zavod Subotica osnovan je 1921. godine u Subotici i poslovao je kao deo Patria Grupe u bivšoj Jugoslaviji.

Bavi se proizvodnjom tri osnovna segmenta iz domena zdravstvene zaštite životinja koristeći svoju diferenciranu tehnologiju za: proizvodnju vakcina (virusnih, bakterijskih i autogenih), proizvodnju hemofarmaceutskih proizvoda (sterilnih rastvora za ubrizgavanje koji se aseptično pune ili finalno sterilizuju, nesterilnih oralnih rastvora i čvrstih farmaceutskih formi) u oblastima proizvodnje kojima je dodeljen sertifikat Dobre proizvođačke prakse EU (GMP), proizvodnju biocida (dezinfekcija, dezinsekcija i deratizacija - DDD).

Veterinarski zavod Subotica trenutno aktivno radi na pozicioniranju proizvoda na tržištima Evropske unije i izvozu u nekoliko zemalja regiona. Kompanija je nedavno izašla i na rusko tržište zahvaljujući usklađenošću sa ISO standardima i posedovanju HACCP i GMP sertifikata.

Labiana sprovodi dobru proizvođačku praksu

Kompanija Labiana Life Sciences od svog osnivanja 1958. godine neprestano se razvijala od proizvođača prehrambenih proizvoda do savremene i konkurentne kompanije koja danas nudi širok asortiman usluga razvoja i proizvodnje nekim od najuticajnijih kompanija u Evropi. Takođe je i nosilac dozvole za stavljanje veterinarskih lekova sopstvene proizvodnje u promet sa oko 400 dozvola za više od 50 tržišta u Aziji, Evropi, na Bliskom istoku, u Africi i Latinskoj Americi.

Zahvaljujući ovoj akviziciji, kompanija nastavlja svoj neorganski rast, sa posebnim fokusom na tržišta u razvoju. Ovim putem krenula je u prvoj polovini 2019. godine, kupovinom većine akcija turske kompanije Zoleant Pharmaceuticals International, upotpunjujući svoje proizvodne kapacitete oblastima za koje je joj je dodeljen sertifikat Dobre proizvođačke prakse EU.


Tagovi

Veterinarski zavod Subotica Španska ambasada Raul Bartolome Manuel Ramos Mladen Petković Srđan Samardžić Havijer Alvarez Labiana


Autor

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana Živanić, dipl.ing-master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbedne hrane.


Partner