Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Donacija
  • 25.09.2019. 17:00

Donirano 48 plastenika najugroženijim poljoprivrednicima

U okviru projekta "Direktna socijalno-ekonomska pomoć ugroženim porodicama u lokalnim sredinama u Srbiji", nemačka humanitarna organizacija "ASB" je, u saradnji sa lokalnim samoupravama, donirala 48 plastenika za Kruševac i Ub, a projekat je vredan 95.000 evra.

Foto: Zlatko Markovinović (Ilustracija)
  • 81
  • 3
  • 0

Projekat "Direktna socijalno-ekonomska pomoć ugroženim porodicama u lokalnim sredinama u Srbiji", finansira nemačko ministarstvo spoljnih poslova.

Nemačka humanitarna organizacija "ASB" je, u saradnji sa lokalnim samoupravama, donirala 48 plastenika za Kruševac i Ub, a projekat je vredan 95.000 evra.

Grad Kruševac za nabavku plastenika izdvojio oko 5.000 evra 

Prvih 10 plastenika u Kruševcu već je postavljeno. Novi plastenik podignut je kraj starog u kojem jedanaestočlana porodica Jovanović iz Makrešana već uzgaja povrće. Ivan Jovanović kaže da je plastenik dosta dobar, da ima 105 metara kvadratnih - širine je pet metara, dužine 21 metar i 2,30 metara visine. "Dosta znači meni i mojoj porodici. Imaćemo od njega neki dodatan prihod, pošto se bavimo poljoprivredom", rekao je Ivan.

Proizvodnjom ranog povrća baviće se i komšije, petočlano domaćinstvo Pavlović. Oni imaju primanja 14.000. Majka je u penziji, dva brata su na birou rada, tako da im kažu ovaj plastenik puno znači u svakom smislu, prenosi RTS. 

Nabavku novih plastenika, zaštitnih mreža i opreme za navodnjavanje nemačka organizacija "ASB" sprovodi uz podršku Grada Kruševca, koji je za tu namenu iz budžeta izdvojio oko 5.000 evra.

Projektni menadžer "ASB" Aleksandar Pavlović rekao je da poljoprivrednici nisu morali da se opredele šta će uzgajati u plastenicima, samo je bilo potrebno da imaju iskustva i da su socijalno ugroženi.


Izvori

RTS


Tagovi

Donacija Nabavka staklenika Proizvodnja povrća Ivan Jovanović Aleksandar Pavlović


Autorka

Slađana Aničić

Više [+]

Slađana je diplomirani profesor srpske književnosti i jezika s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Narodnu nošnju krasi prelep ukrasni kaiš.