Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mehanizacija Trgomen
  • 18.09.2023. 09:00
  • Zapadnobački okrug, Vojvodina, Stanišić

Evo traktora za sve generacije - Lovol 1104: Moderan, a jednostavan

Da se sin nije penzionisao i da unuk nije završio Poljoprivredni fakultet, verovatno bi se još Torpedo kotrljao Stanišićkim atarima, ali ovako u dvorište porodice Vaci je stigao novi Lovol 1104 od 110 KS.

Foto: Nikola Vaci
  • 480
  • 135
  • 0

Porodica Vaci iz Stanišića obrađuje 20 jutara zemlje, na kojoj seju kukuruz, soju, suncokret i pšenicu. Do ove godine, najstari član Karolj Vaci je obrađivao sam, starim Torpedom 7506, ali je tek ove godine, posle stroge provere da li su mlađa pokolenja spremna i da li mogu da rade po njegovim standardima, odlučio da prepusti deo posla svom sinu Karolju koji je u penziji i unuku Nikoli koji je završio Poljoprivredni fakultet u Novom Sadu.

Da se sin nije penzionisao i da unuk nije završio smer zaštita bilja, verovatno bi se još Torpedo kotrljao stanišićkim atarima, ali ovako u njihovo dvorište je stigao novi Lovol 1104 od 110 konjskih snaga.

Prvobitni plan je bio da kupi traktor od 90 konjskih snaga, ali posle detaljne analize, iako je predimenzionisan za njihove površine, odluka je pala na Mehanizaciju Trgomen.

Najstariji i najnoviji član porodice (Foto: Đorđe Lalić)

Unuk Nikola ga je prvi testirao u polju i njegova prva ekspresija kada ga je osetio "pod nogama" je bila da je traktor dosta jak. 

"Imamo stari dvobrazni, ali Lovol 1104 može i trobrazni plug obrtač da vuče. On oranje i tanjiranje ni ne oseti, stvarno je jak", kaže Nikola Vaci i dodaje da im je u planu da kupe dvobrazni obrtač.

Dobar u obradi, ali i u transportu

Lovol 1104 pogoni četvorocilindrični motor zapremine 3.470ccm sa maksimalnim brojem obrtaja 2.200 o/min. Najveći obrtni moment od 404 Nm postiže na 1.400-1.600 obrtaja. Traktor ima vodeno hlađenje i dvosmernu monoblok hidrauliku, pa može da podigne celu mašinu. Pozadi ima šest izlaza za hidrauliku, a podizna moć na zadnjim polugama je četiri tone. Izlazno vratilo ima 90 konjskih snaga.

"Malo je širi, ne može da uđe u red, pa planiramo da stavimo uže gume. Ima sinhro menjač, 16 brzina napred i osam u nazad. Za transport je isto odličan, ja sam sa njim tri pune prikolice vukao bez problema", kaže naš sagovornik i dodaje da je jako stabilan i da na vučnu silu utiču tegovi na zadnjim točkovima, kojih ima četiri od po 40 kilograma. 

Vaciju se odlično pokazao i u transportu (Foto: Nikola Vaci)

Dužina traktora je 4,5 metara. Ima bocu za vazduh i dva rezervoara za gorivo ukupne zapremine 230 litara. Što se potrošnje tiče, Vaci kaže da ne zna koliko troši tačno, ali da nije veliki potrošač i da u oranju ne prelazi 20-ak litara po hektaru.

Unutrašnjost - prostrana i moderna

Kabina traktora ima ravan pod, a kako kaže naš sagovornik dosta je prostorna i pregledna.

"Traktor je savremen i lepo izgleda. Ima led svetla i osvetljenje je baš dobro, sve može i po mraku da se radi bez problema. Komande su sve pristupačne, na odličnom su mestu i jednostavan je za upravljanje. Ima i klimu, pa je dosta prijatno raditi i više sati ako je potrebno. Sve smo sa njim uradili ove godine, još se samo kukuruz čeka", rekao je Vaci i dodao da je dobra stvar što su dobili i dve godine garancije, kao i set filtera za prvi servis na 50 radnih sati.

Pored filtera za prvi servis, uz kupljen traktor se dobijaju i dve vučne kuke i topling.

Za više informacija o svim modelima Lovol traktora, obratite se kompaniji Mehanizacija Trgomen na kontakt telefon: +38136862438.


Tagovi

Trgomen LOVOL LOVOL 1104 Karlo Vaci Nikola Vaci


Autor

Đorđe Lalić

Više [+]

Zaljubljenik u poljoprivrednu mehanizaciju i pionir agrarnog novinarstva


Partner

Mehanizacija Trgomen

Dositeja Obradovića 79, 36212 Kraljevo, Srbija
tel: +381 36 862 438, e-mail: office@trgomen.com web: https://www.mehanizacija-trgomen.com/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Čorba od šljive džanarike.