Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • IN MEMORIAM
  • 01.02.2017. 16:00

Goran Puača

Vedar, nasmejan, posvećen. Bio je skroman. I bio je Čovek.

  • 7.736
  • 1.113
  • 0

Kažu da novinari žive dva života. Tolika je dinamika svakodnevnih događanja. Brojne su manjkavosti tog posla. Shvatio sam da o prijatelju, koji više nije sa nama, gotovo ništa ne znam. Porodično, mimo posla. A znao sam ga i više od decenije. Trčiš za vestima. Da što pre snimiš, izmontiraš, emituješ. Da budeš prvi. Starije kolege su znale da kažu ako se budeš "vezivao" za sagovornike, nećeš dugo izdržati u tom poslu.

Vredan, vedar, nasmejan - čovek sa velikim Č

Goran Puača je bio moja priča. Sa "ijada", konferencija, sajmova, protesta poljoprivrednika. Vredan, promovišući futošku "Kupusijadu", stizao je na sve bitne manifestacije kako u zemlji, tako i u inostranstvu. Uvek vedar, nasmejan, posvećen. Bez preke reči. Ako bih napravio inverziju, ne bih mogao da mu zamerim ni na jednoj reči ili gestu. Za sve ove godine. Goran Puača je bio skroman. I bio je Čovek.

Renesansa futoškog kupusa

Zahvaljujući Goranu i saradnicima, futoški kupus je doživeo renesansu. Svež ili prerađen prodaje se u mnogim zemljama sveta. Plasman se sada beleži kroz kontinente. Dobio je oznaku geoporekla i okosnica je "slow food" pokreta u Srbiji. Slobodno se može reći da danas Futog živi za kupus. Zahvaljujući Goranu, i njegovim saradnicima Miroljubu Jankoviću, Radetu Ćulumu i mnogim, mnogim drugim.

Kolika je ljudina Goran bio može posvedočiti i članak iz 2015.

Goran Puača će biti sahranjen u petak, 3. februara 2017. na Centralnom novom groblju u Futogu u 12:30.


Tagovi

Im Memoriam Goran Puača Futoški kupus.


Autor

Đorđe Simović

Više [+]

Dugogodišnji agrarni novinar, objavljuje u štampanim i elektronskim medijima u zemlji i regionu. Nosilac više nagrada za agrarno novinarstvo. Moto: "Nemoj pa se ne boj."