Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Grad
  • 30.07.2020. 13:30
  • Slovenija

Grad potukao Sloveniju - nevreme se kreće prema istoku

Kako je izvestio slovenački meteorološki zavod, nevreme je deo hladnog fronta koji se iz Srednje Evrope kreće prema istoku, a sa sobom, osim obilne kiše i povremenog grada, nosi i olujni vetar.

Foto: JumpStory (ilustracija)
  • 650
  • 31
  • 0

Sreda se završila na najgori mogući način na mnogim mestima u severnoj i centralnoj Sloveniji. Bilo je jakih pljuskova i naleta vetra i grada, koji je na nekim mestima dostigao veličinu oraha, piše slovenački portal 24ur.com.

U toku kasnog popodneva olujni talas prešao je iz Austrije preko brdskog područja Slovenske Gorice. U isto vreme, u Austriji su se već formirale nove jake oluje, koje su se zatim prebacile u Sloveniju, a istovremeno su se nad ovom zemljom formirale nove.

Iznenađeni građani postavaljali su na svojim socijalnim mrežama slike grada koji je bio veličine jabuke.

Nevreme iz Srednje Evrope

Kako dalje prenosi RTS, zbog siline naleta oluje, vozači automobila su na nekim područjima zaštitu potražili ispod nadvožnjaka. Najveća šteta je, prema dosadašnjim informacijama, zabeležena na području Domžala gde su vatrogasci bili zatrpani pozivima na intervencije.

Kako je izvestio slovenački meteorološki zavod, nevreme je deo hladnog fronta koji se iz Srednje Evrope kreće prema istoku, a sa sobom, osim obilne kiše i povremenog grada, nosi i olujni vetar.

U večernjim satima pojavile su se i prve naznake lokalnih nestabilnosti na severozapadu unutrašnjosti Hrvatske.

U Leskovcu od grada stradale kruške i šljive, lastari maline uništeni

Podsetimo, nevreme praćeno jakom kišom i gradom, koje je tokom prethodnog vikenda pogodilo pojedine delove Srbije, napravilo je značajna oštećenja na poljoprivrednim parcelama, a posebno su stradali usevi i voćnjaci u okolini Leskovca.


Tagovi

Slovenija Nevreme Gradonosni oblak Grad Vremenske neprilike Olujni vetar


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...