Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zaštita životinja
  • 23.10.2019. 17:00

Hoakin Feniks u kampanji za životinje: Prekini specizam, živi veganski

Svi smo mi životinje, poručuje zvezda filma Džoker i poziva na veganstvo.

Foto: PETA/Udruženje Prijatelji životinja
  • 135
  • 5
  • 0

Zaštitno lice PETA-ine nove kampanje za borbu protiv specizma, diskriminacije na osnovu vrste, poznati je glumac Hoakin Feniks, dobitnik Zlatnog globusa i popularni borac za prava životinja.

"Kampanja ove najpoznatije svetske organizacije za prava životinja svojom glavnom porukom "Svi smo mi životinje” promoviše saosećajni život, zasnovan na veganskoj ishrani i poštovanju života svakog bića, bez obzira na vrstu. Stoga se Hoakin Feniks, osim u biokskopima u hit-filmu Džoker, pojavljuje i na džambo plakatima sa upečatljivim vizualima koje je PETA ustupila Udruženju Prijatelji životinja. Feniks na plakatima šalje jasnu poruku da kao pojedinci najviše možemo pomoći životinjama tako da postanemo vegani", saopštili su iz Udruženja Prijatelji životinja. 

Vegan od svoje treće godine, Feniks je neumorni aktivista za prava životinja. Osim što već više od deset godina redovno učestvuje u PETA-inim kampanjama protiv zlostavljanja životinja radi vune, kože, krzna ili konzumiranja riba i drugih životinja, u junu ove godine u Holivudu je predvodio protest povodom Nacionalnog dana prava životinja, a prošli mesec, na predstavljanju filma Džoker na Međunarodnom filmskom festivalu u Torontu, pridružio se veganskom protestu lokalne organizacije za prava životinja. 

"Ne želim da stvaram bol drugom živom saosećajnom biću. Ne želim da mu oduzimam decu. Ne želim da ga prisiljavam na zarobljeništvo i tovljenje samo kako bi bilo zaklano. To je apsurdno i varvarski. I ne mogu da razumem kako možete da svedočite tome, a da to ne utiče i na vas. Tu je sigurno i učinak koji sve to ima na našu životnu sredinu, a koji je razarajući”, izjavio je glumac.


Tagovi

Hoakin Feniks Zaštita životinja PETA Kampanja Džoker Veganstvo


Autorka

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Željka je diplomirani agronom sa dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednik je portala Agroklub i donosi najnovije vesti iz sveta poljoprivrede!

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U dvorištu Vinete Šinke, domaćice iz Knjaževca koja već par godina pravi najukusnije namaze i džemove od raznih vrsta voća, ali i cveća. Uskoro na Agroklub-u!