Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Investicije
  • 02.09.2015. 13:00

Indija zainteresovana za produbljivanje saradnje

Indija je zainteresovana za produbljivanje saradnje sa Srbijom u oblasti proizvodnje poljoprivredne mehanizacije, po ugledu na saradnju, koju je Vojvodina ostvarila u Republici Južnoj Africi.

  • 91
  • 3
  • 0

Predsednik Pokrajinske vlade, Bojan Pajtić, primio je, pre nekoliko dana Nj.E Narinder Čauhan, ambasadorku Indije u Srbiji. Razgovoru su prisustvovli i pokrajinski sekretar za međuregionalnu saradnju i loklanu samoupravu, Branislav Bugarski i Nataša Pavićević Bajić, direktorka VIP fonda.

Tokom razgovora konstatovano je da buduću saradnju treba produbiti, i da će razumevanje i jačanje uspešnih odnosa, i nadalje imati suštinsku važnost.

Proširiti saradnju na proizvodnju poljoprivredne mehanizacije

Predsednik Pokrajinske vlade, Bojan Pajtić naveo je da je pokrajinska administracija snažno posvećena privlačenju stranih investicija, o čemu govore i priznanje "Fajnenšel tajmsa", koje je Vojvodina dobila kao najbolji region srednje veličine u Evropi za privlačenje investicija iz inostranstva. Stoga je istakao da postoji interes da se saradnja sa Indijom proširi, a jedna od oblasti svakako bi bila proizvodnja poljoprivredne mehanizacije po ugledu na saradnju, koju je Vojvodina ostvarila u Republici Južnoj Africi (Provincija Limpopo).

Ambasadorka Indije vidi poljoprivredu Srbije kao jednu od oblasti i kojoj postoji mogućnost ozbiljne saradnje Indije i Srbije. Od ostalih oblasti, potencijalne oblasti za saradnju su i IT sektor, farmacija, biomedicina. Stoga je Ambasadorka Čauhan pozvala je da delegacija Pokrajinske vlade i privrednika iz AP Vojvodine poseti Bangalor i učestvuje na drugom poslovnom forumu Indija - centralna Evropa, koji će se održati 5. i 6. oktobra 2015. godine.


Izvori

Pokrajinska vlada


Tagovi

Indija Srbija Proširenje saradnje Investicije Proizvodnja poljoprivredne mehanizacije Bojan Pajtić Narinde Čauhan Branislav Bugarski Nataša Pavićević Bajić