Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poplave
  • 18.05.2023. 08:50

Izlile se pritoke, voda odnela most i slivala se sa ulica u kuće

U sektoru za vanredne situacije potvrđeno je da je bujica odnela most na Lukincu, kao i da je jedna starija osoba evakuisana jer je voda ušla u kuću.

Foto: Depositphoto/MaticStojs (ilustracija)
  • 123
  • 11
  • 0

U toku večeri zapad Srbije, Srem, delovi Bačke, severnog i srednjeg Banata pogodila je lokalna pojava jakih pljuskova s grmljavinom uz veliku količinu padavina, ponegde i sa gradom, a u zoni jakih pljuskova kratkotrajno duvao je i jak vetar.

Tako je nešto pre 19 časova u Novom Sadu počeo jak pljusak uz snažan vetar i grad, preneo je RTS. Povređene su dve osobe. Policija je, zbog posledica padavina, intervenisala na teritoriji ovog grada ali i opštine Beočin, Sremskim Karlovcima, Zrenjaninu, Šapcu, Rumi i Valjevu, piše Blic.

Kritično u Zapadnoj Srbiji

Zbog velikog nevremena koje je sinoć zahvatilo i Koceljevu izlile su pritoke Tamnave, Rasnice i Lukinaca. Poplavljene su ulice u gradu jer kanalizacija nije mogla da primi ogromnu količinu vode koja se sručila za sat vremena, piše Informer.

"Sa ulica se voda slivala u dvorišta i prodrla u kuće i pomoćne objekte, kao i u industrijsku zonu", naveo je naš izvor ovog medija.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

U sektoru za vanredne situacije potvrđeno je da je bujica odnela most na Lukincu, kao i da je jedna starija osoba evakuisana jer je voda ušla u kuću.

Područje užičkog sela Karan u popodnevnim satima zahvatilo je jako nevreme praćeno obilnim padavinama i do 30 litara kiše. To je dovelo do bujica zbog kojih je došlo do porasta nivoa potoka Stanci i njegovog izlivanja, rekao je za Tanjug načelnik komunalne inspekcije Grada Užica Zoran Militarov.

"Došlo je do začepljenja propusta i nemogućnosti da voda nastavi dalje svojim tokom pa je došlo do izlivanja na put i ulazak vode u jedan broj objekata", rekao je Militarov i istakao da ni u jednom trenutku nisu bili ugroženi ljudski životi.

Kakvo će biti vreme?

Kako dalje upozorava RHMZ, na Savi kod h.s. Šabac vodostaj će sutra - 19. maja prevazići granicu redovne odbrane od poplava. Danas će biti oblačno i svežije, mestimično sa kišom.

Sutra sa ređom pojavom kiše, posle podne toplije uz postepeno razvedravanje. Za vikend pretežno sunčano i toplo, u subotu uglavnom suvo, a u nedelju u brdsko-planinskim predelima, uz lokalni razvoj oblačnosti, kratkotrajna kiša ili pljusak sa grmljavinom. Od ponedeljka promenljivo uz smenu sunčanih i oblačnih intervala i lokalne pojave kiše i kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom.


Tagovi

Poplave Poplavljene kuće Jako nevreme Jak pljusak Zoran Militarov Koceljeva Novi Sad


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...