Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Izvoz mesa
  • 10.10.2019. 13:00

Izvoz još 2.000 tona junetine na tursko tržište do kraja godine

Do kraja godine bi trebalo biti izvezeno oko 2.000 tona junetine na tursko tržište. Ovo je dogovoreno tokom nedavne posete predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana Srbiji.

  • 497
  • 23
  • 0

Izvoz junećeg mesa uskoro će ponovo krenuti za Tursku. Ovo je dogovoreno tokom nedavne posete predsednika ove zemlje Redžepa Tajipa Erdogana Srbiji. Očekuje se da će do kraja godine biti izvezeno oko 2.000 tona junetine na tursko tržište.

Ovo je za Novosti potvrdio ministar trgovine Rasim Ljajić. On je rekao će od januara sledeće godine, izvoz govedine krenuti u skladu sa već postojećim dogovorom i kvotom od 5.000 tona godišnje. Sva ostala roba izvozi se prema sporazumu o slobodnoj trgovini. 

Stupanjem na snagu izmena Sporazuma o slobodnoj trgovini sa Turskom, od 1. juna ove godine, Srbiji je odobren bescarinski godišnji izvoz. Najveću šansu tu su videli proizvođači junećeg mesa, povrća, rafinisanog suncokretovog ulja, hrane za kućne ljubimce i suvih šljiva.

"Sada sve zavisi od naših proizvođača, njihovih proizvođačkih kapaciteta i umeća da plasiraju robu. Država više ništa ne može tu da uradi. Lopta je u dvorištu privrednika, a oni bi trebalo da iskoriste dobre odnose," rekao je Ljajić.


Izvori

Novosti.rs


Tagovi

Izvoz junetine Turska Srbija Sporazuma o slobodnoj trgovini Redžep Tajip Erdogan Rasim Ljajić


Autorka

Slađana Aničić

Više [+]

Slađana je diplomirani profesor srpske književnosti i jezika s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je Agrokluba.