Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Potpisivanje Protokola
  • 19.06.2015. 16:30

Jačanje saradnje u oblasti bezbednosti hrane

Potpisan je Protokol o saradnji u komunikacijama u kriznim situacijama u oblasti bezbednosti hrane, što predstavlja značajan korak u jačanju saradnje između resornog ministarstva i proizvođača i prerađivača mesa i mleka.

  • 67
  • 2
  • 0

Predsednik Udruženja proizvođača mleka Srbije Ljubiša Jovanović i ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine, Snežana Bogosavljević Bošković potpisali su Protokol o saradnji u komunikacijama u kriznim situacijama u oblasti bezbednosti hrane, što predstavlja značajan korak u jačanju saradnje između Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine i proizvođača i prerađivača mesa i mleka, kao i njihovih udruženja u komunikacijama u kriznim situacijama u oblasti bezbednosti hrane ali i unapređenje saradnje privatnog i javnog sektora. Projekt su podržali i EBRD i Organizacija za hranu i poljoprivredu UN-a FAO.

Ministarka je zahvalila i Udruženju proizvođača mleka što je prepoznalo važnost dobre saradnje i komunkacije sa ministarstvom na svim poljima, a posebno na polju zajedničkog i koordinisanog delovanja.

Očekuje se priključenje i drugih udruženja proizvođača

"Svuda u svetu se povremeno javljaju krizne situacije, posebno kada se radi o bezbednosti hrane, a posebno osetljivi sektori su mleko i meso, pa je veoma važno da informacije koje idu prema našim građanima budu tačne, pravovremene i protkane relevantnim podacima i informacijama, jer nedovoljna komunikacija dovodi do zbunjenosti, često i do panike. Ovakve informacije alarmantno deluju i na građane jer se radi o njihovoj bezbednosti i zdravlju, dok, sa druge strane, krizne situacije u velikom broju slučajeva dovode do poremećaja na tržištu i uzrokuju milionske gubitke za privredu Srbije, što izaziva višestruke negativne efekte", istakla je Bogosavljević Bošković te izrazila nadu da će se zajedničkoj saradnji priključiti i druga udruženja proizvođača i prerađivača jer je u obostranom interesu, a pre svega građana, tačnost i pouzdanost informacija koje dolaze iz udruženja, sektora proizvođača, prerađivača i relevantnih institucija.

Koordinator FAO-EBRD projekata u Srbiji Miloš Milovanović, iznio je podatak da je Srbija je rekorder u broju projekata i njihovoj implementaciji u svim zemljama u kojima EBRD funkcioniše što znači da je prepoznata potreba tehničke pomoći FAO-a.

Predsednik Udruženja proizvođača mleka Srbije Ljubiša Jovanović, potpisivanje Protokola vidi kao iskorak u komunikaciji između privatnog i javnog sektora te je ovom prilikom pozvao proizvođače i prerađivače mleka da se pridruže ovoj akciji i potpišu Protokol o saradnji sa resornim ministarstvom.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije


Tagovi

Protokol Bezbednost hrane Udruženja proizvođača FAO EBRD Ljubiša Jovanović Snežana Bogosavljević Bošković Proizvođači mleka Meso Miloš Milovanović