Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Oboren rekord
  • 02.07.2019. 18:00
  • Elvington

JCB Fastrac traktor oborio britanski rekord sa 166,7 km/h!

Mesto obaranja rekorda bila je vazdušna luka Elvington, u blizini Jorka (Yorka), gde je traktorom upravljao TV voditelj i vozač motora Gaj Martin (Guy Martin).

Foto: jcb.com
  • 242
  • 10
  • 0

JCB-ov traktor "Fastrac" srušio je britanski rekord, dostignuvši brzinu od 166,7 km/h. Prethodni rekord bio je 140,44 km/h koji je postavio Top Gearov Track-Tor u martu 2018. godine.

Mesto izvođenja rekorda bila je vazdušna luka Elvington, u blizini Jorka, gde je traktorom upravljao TV voditelj i vozač motora Gaj Martin. 

Tim inženjera kompanije JCB radio je na tajnom projektu razvoja traktora u proteklih nekoliko meseci, a pre nekoliko dana je predsednik JCB-a Lord Bamford pohvalio njihovo "neverovatno postignuće": "Dugo smo sanjali da pokušamo snimiti brzinu s Fastracom i ceo tim je neumorno radio kako bi postigao ovaj neverovatan rezultat. Posebno sam ponosan na ono što su postigli u tako kratkom vremenu".

Točno 28 godina do dana kada je prvi proizvodni model izašao iz linije, postavljen je ovaj rekord. Rekordni traktor temelji se na standardnom traktoru kompanije "Staffordshire", a pokreće ga 7,2-litarski šestocilindrični "DieselMax" motor proizveden u Darbiširu (Derbyshireu). Sposoban je da proizvede ogromnu snagu od 1.000 KS i 2.500 Nm okretnog momenta.

Promene u prenosu i poboljšana aerodinamika, uz pomoć "Williama Advanced Engineeringa", omogućili su postizanje ovog rekorda.


Tagovi

JCB Fastrac Rekord brzine Gaj Martin


Autorka

Karolina Rastija

Više [+]

Karolina je magistrirala agroekonomiju, sa iskustvom u poljoprivredi, a svoje znanje i savete deli sa čitaocima Agrokluba!