Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Pipelife
  • 11.04.2023. 12:00

Kako izabrati adekvatan sistem za navodnjavanje i ostvariti subvenciju?

Firma koja je već 25 godina vodeći evropski proizvođač sistema za navodnjavanje, u ponudi ima više sistema za navodnjavanje uz čiji izbor postoji i mogućnost podnošenja zahteva za subvencije.

Foto: Pipelife
  • 1.128
  • 176
  • 0

Vreme je za poljske radove i pripremu zemljišta za uzgoj različitih vrsta biljaka, te se sve više poljoprivrednika odlučuje da uloži novac u sistem za navodnjavanje, kako ne bi strepeli nad svojim usevima, i kako bi obezbedili biljkama dovoljnu količinu vode, povećali prinose i osigurali proizvodnju.

"Kao idealno rešenje pokazali su se Pipelife sistemi za navodnjavanje kap po kap, koji usevima pružaju najbolje uslove za rast i usvajanje hranljivih materija, dok uz automatizaciju olakšavaju upravljanje sistemom i štede vreme proizvođaču. Koji sistem izabrati, zavisi od mnogo faktora: kvalitet vode, vrste zemljišta, udaljenost izvorišta...", kaže ispred ove firme Ivica Aleksandrov.

Koji sistem izabrati?

Firma koja je već 25 godina vodeći evropski proizvođač sistema za navodnjavanje, u ponudi ima opciju mikronavodnjavanja; sa mikrisprinklerima za navodnjavanje u plastenicima i staklenicima, sisteme kap po kap (traka) za povrće i kukuruz ili sa crevom i PC kapljačima za voćnjake. U okviru iste opcije zainteresovanima je na raspolaganju i podzemno navodnjavanje SDI - koje se koristi u ratarstvu i voćarstvu. Osim toga, proizvođači imaju izbor i navodnjavanja kišenjem - sprinkler sistemi, kao i hidranske mreže.

Pipelife je proizvođač sistema za navodnjavanje

"Obzirom da je sistem za navodnjavanje veća investicija, potrebno je uložiti vreme, znanje i trud u planiranje, kako bi se investicija isplatila, a sistem bio efikasan i dugovečan. Pipelife stručni tim je uvek spreman da odgovori na sva pitanja i isprojektuje idealan sistem prema svim uslovima i potrebama poljoprivrednika, kako bi im obezbedio sve prednosti sistema."

"Ključ u ruke"

Upravo, svaki sistem ima svoje tri životne faze: 1. - izbor i projektovanje, 2. - izgradnja i 3. - upotreba i održavanje. Za korisnika je najbitnija treća faza, od koje direktno zavise visina prinosa i životni vek samog sistema.

"Pružamo kompletnu obuku korisniku sistema, ali i punu podršku kao sastavni deo ponude "Ključ u ruke". Podrška se odnosi na sve tri faze, a agronomi konstatno obilaze teren i svoje partnere i pružaju im podršku oko načina navodnjavanja i upoznaju ih sa novim proizvodima i inovacijama", ističe Aleksandrov i dodaje da će i u 2023. godini biti nastavljena realizacija projekata za izgradnju i rekonstrukciju sistema za navodnjavanje.

Projektovanje sistema prema svim uslovima i potrebama poljoprivrednika

Pomoć i prilikom konkurisanja za subvencije

Uz izbor sistema za navodnjavanje postoji mogućnost podnošenja zahteva za učešće na Konkursu za dodelu bespovratnih sredstava za sufinansiranje nabavke opreme i sistema za navodnjavanje.

"Stručna lica korisnicima mogu pružiti podršku u prikupljanju dokumentacije potrebne za konkurs. Pravo na učešće imaju sva fizička lica, pravna lica i preduzetnici, sa registrovanim poljoprivrednim gazdinstvom na teritoriji Republike Srbije", poručuju iz Pipelife-a.

Ukoliko želite informativnu ponudu za navodnjavanje, ispunite upitnik:


Tagovi

Pipelife Sistem za navodnjavanje Mikronavodnjavanje Navodnjavanje kišenjem Hidranske mreže Ključ u ruke Projektovanje Izgradnja Održavanje Ivica Aleksandrov


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...


Partner

Pipelife Serbia

Teodora Drajzera 11l, 11000 Beograd, Srbija
e-mail: ivica.aleksandrov@pipelife.com web: https://www.pipelife.rs/agrikultura.html