Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ministar poljoprivrede
  • 24.10.2022. 09:00

Ko je Jelena Tanasković?

Nekada u ministarstvu finansija, pa zaštiti životne sredine, ekonomske struke gde se specijalizovala za oblast faktoringa, Jelena Tanasković predložena je za novog ministra poljoprivrede.

Foto: Instagram/jelenatanaskovićofficial
  • 6.600
  • 421
  • 0

Predsednik SNS-a i predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je imena kandidata za ministre u novoj Vladi Ane Brnabić. U novu Vladu ulazi 25 novih ministara, a prvi put na toj poziciji našla se Jelena Tanasković, kao ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, prenosi RTS.

Tanaskovićeva je do sada bila državna sekretarka u Ministarstvu za životnu sredinu. U svom govoru na Evropskoj zelenoj nedelji prošle godine poručila je da se Srbija teži nultom zagađenju, borbi za pravilan tretman otpada, prečišćavanje otpadnih voda i kvalitetniji vazduh, ali i nastavku mera čiji je cilj podrška održavanju i očuvanju zaštićenih područja. Tada je izjavila i da naša zemlja ima bogat biodiverzitet, jer u njoj živi oko 43 odsto ukupnih vrsta koje se nastanjuju u Evropi.

Šta se priča?

Aktivna je na instagramu, a postoji i njen profil na mreži LinkedIn, gde u radno iskustvo navodi i firmu "Prvi faktor d.o.o" u kojoj je radila osam godina, od 2007. do 2015. godine, poslednje tri godine kao generalni menadžer.

Branislav Nedimović se povlači sa ministarskog mesta? Ocenite njegov rad

Ova firma, ili "Prvi faktor - faktoring" je trenutno u likvidaciji, a prema istraživanjima Večernjih novosti, MUP je 2014. godine, počeo predistragu ove, navodno slovenačke firme sa sedištem u Beogradu, jer su pokušali naplatu sa falsifikovanim papirima u nekoliko banaka. Iznosi su uvećani i do sto puta.

Šta je zvanično?

Ipak, detaljniji podaci nalaze se na u njenoj biografiji objavljenoj na sajtu Dunav osiguranja gde je u Nadzornom odboru.

Rođena je 1976. godine, stekla je zvanje diplomiranog ekonomiste - izvršno upravlјanje. Od 2002. do 2005. godine obavlјala je poslove finansijskog kontrolora u privrednom sektoru, a od 2005. radila je u bankarskom sektoru na poslovima faktoringa. Nakon obuka iz ove oblasti, 2010. godine imenovana je za generalnog direktora firme za poslove faktoringa unutar NLB grupe.

Na poslovima pomoćnika gradskog sekretara za obrazovanje i dečju zaštitu u oblasti finansija bila je angažovana od 2015. do 2017. godine, kada prelazi na poziciju sekretara Sekretarijata za finansije Gradske uprave Grada Beograda.

Prethodni ministar Branislav Nedimović se najduže zadržao na toj poziciji punih šest godina, u dva mandata. U anketi na Agroklubu na svoj dosadašnji rad dobio je negativnu ocenu - 1, sa 532 glasa od 661 ukupno. Kako će se pokazati nova ministarka?

Od juna 2018. godine obavlјa poslove državnog sekretara Ministarstva finansija i koordinira rad nekoliko sektora ali i Uprave za trezor, Uprave za javni dug i Poreske uprave. 

U julu 2020. godine imenovana je za člana Izvršnog odbora kompanije "Dunav osiguranje", a u novembru iste godine za državnog sekretara u Ministarstvu zaštite životne sredine Vlade Republike Srbije. Odlukom Skupštine Kompanije "Dunav osiguranje" donetom 23. februara imenovana je za člana Nadzornog odbora te kuće. Udata je i majka dvoje dece, Maše i Luke.

Do sutra

 U utorak u Narodnoj skupštini mandatarka Ana Brnabić izložiće ekspoze i saopštiti konačan sastav vlade.

Šta biste poručili novoj ministarki poljoprivrede, ostavite nam u komentaru ispod teksta.


Tagovi

Ministar poljoprivrede Jelena Tanasković Vlada Srbije


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...