Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Organska proizvodnja
  • 24.03.2019. 15:00

Konkurs APV za organske proizvođače

Predmet konkursa je dodela novca za sufinansiranje troškova kontrole i sertifikacije organske proizvodnje u 2019. godini, kao i za nabavku priključne mehanizacije za organsku proizvodnju.

Foto: Ljiljana Milovanović
  • 591
  • 21
  • 0

Konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje troškova kontrole i sertifikacije organske proizvodnje i nabavku priključne mehanizacije za organsku proizvodnju u 2019. godini, objavio je Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.

Podsticaji do 80 odsto 

Novac po ovom konkursu dodeljuje se za sufinansiranje troškova kontrole i sertifikacije proizvoda dobijenih po metodama organske proizvodnje od ovlašćenih organizacija koje izdaju sertifikat (podsticaj do 80%). Novac je namenjen i za nabavku priključne mehanizacije za organsku proizvodnju, poput specijalizovane opreme za mehaničko regulisanje korova - razne vrste češljeva, zvezdaste drljače, opremu za suzbijanje korova putem plamena, putem vrele vode, potom međurednih kultivatora i slično (podsticaj do 70%). Moguće je konkurisati i ukoliko je u planu nabavka čizel plugova (razrivači), opreme za tretiranje organskih useva (prskalice i atomizeri).

Za realizaciju ovog konkursa predviđeno je ukupno 10.000.000 dinara. Maksimalni iznos sredstava koji se dodeljuje po jednoj prijavi je do 1.000.000 dinara.

Ko ima pravo da konkuriše?!

Pravo na podsticaje ostvaruju lica koja su upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava i koja se nalaze u aktivnom statusu, i to ukoliko je reč o fizičkom licu trebalo bi da bude nosilac registrovanog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva ili preduzetnik nosilac komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva. Ukoliko je reč o pravnom licu onda je to privredno društvo ili zemljoradnička zadruga i složena zadruga nosilac registrovanog komercijalnog poljoprivrednog gazdinstva.

Za opremu iz inostranstva obavezan prevod 

Ukoliko se oprema nabavlja iz inostranstva, podnosilac prijave obavezan je da dostavi dokumenta prevedena na srpski jezik, od strane ovlašćenog sudskog tumača. Ukoliko je račun/predračun iskazan u stranoj valuti, neophodno je u obrascu prijave uneti vrednost opreme u dinarskoj protivvrednosti, obračunatoj po srednjem kursu NBS, na dan izdavanja računa/predračuna.

Opširnije informacije o uslovima konkursa i načinu prijave pročitajte u dokumentu koji se nalazi ispod ovog članka.

Komisija zadržava pravo da pored navedenih zatraži i druga dokumenta. Ispunjenost uslova za dodelu sredstava utvrđuje komisija koju je obrazovao Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo. Konačnu odluku o dodeli sredstava donosi Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, a na osnovu zapisnika sa predlogom odluke komisije.

Prijave na konkurs dostavljaju se poštom 

Prijave na konkurs, sa ostalom pripadajućom dokumentacijom, dostavljaju se poštom ili putem pisarnice pokrajinskih organa uprave - svakog radnog dana od 9 do 14 sati, u zatvorenoj koverti, na adresu: Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Novi Sad, Bulevar Mihajla Pupina br. 16, s naznakom "Konkurs za organsku proizvodnju u 2019. godini" - ne otvaraj. Na poleđini koverte obavezno navesti naziv, adresu i broj telefona i faksa podnosioca prijave, kao i
ime osobe za kontakt.

Dodatne informacije možete putem telefona: 021/487-4601 od 10 do 14 sati. Tekst konkursa, pravilnik, obrazac prijave, izveštaj o namenskom utrošku sredstava i zahtev za isplatu mogu se preuzeti sa internet adrese www.psp.vojvodina.gov.rs.


Dokumenti


Tagovi

Konkurs Pokrajinska vlada Organska proizvodnja Priključna mehanizacija Vojvodina


Autorka

Slađana Aničić

Više [+]

Slađana je diplomirani profesor srpske književnosti i jezika s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je Agrokluba.