Pretraživanje tekstova
Svi potrebni resursi za izradu ovih proizvoda dolaze s kraljevskog seoskog imanja Sandringam, u Norfolku.
Znamo da britanska kraljevska porodica podržava lokalnu poljoprivredu i domaće proizvođače. Ali, vest da se i sami "bacaju" u proizvodnju hrane, odjeknula je ovih dana u medijima.
Dakle, kraljica Elizabeta II je pokrenula sopstveni brend sosa od paradajza, poznatijeg kao ketchup te smeđeg sosa koji se tradicionalno koristi u toj zemlji.
Svi potrebni resursi, navodi The Sun, dolaze s njihovog seoskog imanja Sandringam, u Norfolku. Kraljičin kečap osim uobičajenih sastojaka sadrži i urme, sok od jabuke i začine, a reklamiraju ga kao idealnog za doručak ili bilo koje doba dana.
Kraljevski proizvod znači i "kraljevsku" cenu budući da bočica od 295 grama košta 6,99 funti (8,40 evra) što je gotovo deset puta više od običnog.
Queen launches own brands of tomato ketchup and brown sauce #QueenElizabeth #SandringhamTomatoKetchup #SandringhamBrownSauce #FoodandDrink #RoyalFamily #Southend #Southsea #Knutsford https://t.co/wILdgWip01
— Europa News (@IndMediaGroup) January 29, 2022
Smeđi umak dolazi u istoj gramaži i za istu cenu, a napravljen je sa sirćetom i začinima.
Navodno je kraljica Elizabeta velika obožavateljka hamburgera, i to bez peciva, a uz koje se ovi umaci slažu.
Takođe, ona voli i džin koji pije svaki dan u podne. Stoga je pre dve godine lansirala svoju etiketu "Buckingham Palace London Dry Gin" koji košta 45 evra. Zanimljivo je to da je destiliran od aromata koji su ručno brani u vrtovima Bskingamske palate. Tu raste 250 vrsta biljaka, a u džinu je njih 12. Među njima su korica limuna, vrbena, bobice gloga, dud kao i dudov i lovorov list.
Piše se kako se kraljevska porodica odlučuje za ovakve poslovne poteze to što je njihov prihod značajno smanjen zbog pandemije virusa korona.
Tagovi
Kraljevska porodica Smeđi sos Kečap Kraljica Elizabeta Pandemija Prihod Sandringham Imanje
Autorka
Trenutno nema komentara. Budi prvi i komentariši!
Zaštita jabuke od prouzrokovača bolesti i štetočina na početku vegetacije. Više o tome čitajte uskoro na Agroklub-u!