Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sporazum o slobodnoj trgovini
  • 05.03.2018. 10:15

Kreće izvoz goveđeg mesa za Tursku

Srbija će tokom večeri poslati prvih 20 tona goveđeg mesa za Tursku.

  • 1.498
  • 73
  • 0

Sporazum o slobodnoj trgovini sa Turskom, počinje da se realizuje danas. Srbija će tokom večeri poslati prvih 20 tona goveđeg mesa. Odobrena izvozna kvota je 5.000 tona godišnje. Pripreme 70 grla obavljene su u klanici "Zlatibor Čajetina", koju su Turci odabrali. Ovde bi trebalo da se dnevno zakolje oko 100 grla. .

Kako prenosi Nova ekonomija, veruje se da će meso iz Srbije svojim kvalitetom osvojiti Tursku. Radi se o količinama koje podrazumevaju sveže, rashlađeno ili smrznuto goveđe, odnosno juneće meso. Goveda su odabrana iz svih krajeva zemlje, ali je najveći deo sa Zlatibora. Država je bila uključena u odabir grla, jer ne želi da dozvoli bilo kakav propust

Sporazumom o slobodnoj trgovini predviđeno je da se bez carina izvezu i drugi proizvodi - sirovo i rafinisano suncokretovo ulje, suncokretovo seme, zrna soje, preparati za ishranu životinja, hrana za pse i mačke. Odobren je i izvoz mantija, ali su i udvostručene postojeće kvote za izvoz graška, pasulja, boranije, kukuruza šećerca i suvih šljiva.

Foto: elementar01 / Pixabay


Izvori

Nova ekonomija


Tagovi

Turska Izvoz goveđeg mesa Zlatibor Čajetina


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.