Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Stočar Zuckerberg
  • 10.01.2024. 11:00

Mark Cukerberg počeo sa uzgojem dve rase goveda

Milijarder Mark Cukerberg najavio je uzgoj goveda na jednom havajskom ostrvu. Vrlo je zanimljivo čime planira da ih hrani.

Foto: AK grafika
  • 260
  • 36
  • 0

"Počeo sam da uzgajam stoku na ranču Ko'olau na Kauaiju, a cilj mi je da proizvedem najkvalitetniju govedinu na svetu. Goveda su vagi i angus, biće hranjena brašnom od makadamije, a piće pivo koje proizvodimo na imanju", deo je objave Marka Cukerberga, osnivača i izvršnog direktora kompanije Meta koja obuhvaća različite platforme i tehnologije, uključujući društvene mreže kao što su Fejsbuk i Instagram.

Dalje piše kako želi da čitav proces bude lokalan i na bazi cirkularne ekonomije. Kaže kako svaka krava pojede 2,3 do 4,6 tona hrane godišnje, za šta mu treba puno stabala makadamije koje daju istoimeni plod, orah bogat vitaminima, mineralima i proteinima. 

"Moje ćerke pomažu u sadnji stabla makadamije i brinu se o našim životinjama raznih vrsta. Još smo na početku putovanja i zanimljivo je razvijati ga svake sezone. Od svih mojih projekata, ovaj je najukusniji", zaključio je u objavi. 

Reč je kompleksu vrednom 100 miliona dolara, piše wierd, a koji se nalazi na havajskom ostrvu Kauai. Imanje navodno uključuje i podzemno sklonište opremljeno sopstvenim izvorima hrane i energije. 

Facebook/Mark Zuckerberg/Depositphotos/schlag


Povezana stočna vrsta

Govedarstvo

Govedarstvo

Govedarstvo, predstavlja najznačajniju granu poljoprivredne proizvodnje. Govedarska proizvodnja uključuje i proizvodnju mesa, to jeste, tovna goveda. Reprodukcija goveda... Više [+]

Tagovi

Mark Zuckerberg Angus Govedina Brašno od makadamije Kauai Ranč na Havajima Vagi Mark Cukerberg Rase goveda


Autorka

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi baštovanka s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Prodajem 10 ha poljoprivrednog zemljišta kat.parcela 880 Sremska rača pored auto puta za Sremsku Raču 063663612