Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • SIP mašine
  • 11.06.2024. 16:00

Mašine sa imenom, garancijom i rezervnim delom "na noge"

Mašine za zeleni program koje proizvodi kompanija SIP iz Slovenije imaju mnoge prednosti. Šta ih sve krasi?

Foto: Sofija Knežević
  • 950
  • 117
  • 0

Kada bi se šestarom opisao krug oko Slovenije, centar bi se verovatno nalazio u SIP fabrici poljoprivrednih mašina zelene linije, koje su sastavni deo prodajnog programa kompanije KITE d.o.o. Nije čudno što naš distributer sarađuje sa slovenačkim proizvođačem. U pitanju je kvalitet proizvoda i usluge, a naročito brzina i podrška o čemu svedoči broj zadovoljnih korisnika.

U fabrici koja se nalazi 15 kilometara od Celja proizvode se kose, sakupljači, okretači, ali i rasipači đubriva.

"Podijum" od 74 ha za prezentaciju ovih mašina je obezbedila kompanija Al Dahra koja poseduje ukupno 4.000 hektara pod lucerkom.

"Ovde predstavljamo sakupljače sa PICK-UP tehnologijom od devet metara radnog zahvata, ako se pravi jedan zboj u sredini, odnosno od sedam metara, ako je sa strane", rekla je direktorka prodaje za Sloveniju i Balkan Ivanka Belej.

PICK-UP tehnologija od devet metara radnog zahvata

Sa PICK-UP sakupljačem AIR 900 T sprečava se gubitak lišća kod lucerke, što povećava prinos proteina po hektaru obradivog zemljišta. Poseduje dvostruku varijabilnu pumpu i širina se teleskopski podešava. Jedinica za sakupljanje je od 3,45 m, a širina transportne trake je jedan metar. Njen učinak je 15 ha/h, a za pogon ovakve mašine je potreban traktor od 120 konjskih snaga.

"SIP je na PICK-UP rotor postavio drugačije prste nego svi konkurentski brendovi, a smer im je takav da se ne oštećuju listovi na detelini prilikom skupljanja. To omogućava da se pored biljne mase ne uvlače prljavštine, kamenje ili slično", rekao je Bojan Jurić iz kompanije KITE d.o.o.

Bojan Jurić i Nikola Veinović o SIP mašinama

Njegov kolega Nikola Veinović je dodao da je rotor manjeg prečnika nego kod konkurencije, čime se putanja lucerke do trake smanjuje, pa se tako i čuva njena nutritivna vrednost.

U Čantaviru samo SIP

Kod poljoprivrednika iz Čantavira Janoša Kečenovića koji pored uzgoja svojih 500 goveda, obrađuje 700 jutara zemlje, dileme od samog početka nije bilo.

"Čim su se u našem kraju pojavile SIP mašine, odmah smo kupili rotacione kosačice. Prvo smo najmanju - 135, pa smo onda kupili od tri bubnja, odnosno dva metra. Kasnije smo pazarili još dve rotacione sa dva bubnja od 165 cm", rekao je Kečenović.

Košenje bez ikakvih gubitaka

Na ovoj prezentaciji mogla se videti "Silvercut" tehnologija SIP-ovih mašina, na kosačicama od devet metara radnog zahvata (8,83 m) sa 7+16 diskova. Za ove mašine je potreban pogon od 220 konjskih snaga, a efikasnost im je 12 ha/h. 

"Prednja kosačica ima sedam diskova, sa prednjom je suspenzijom, poseduje kondicioner, a rotori su gumeni. Najveća prednost ove mašine je njen kvalitet i sigurnost", rekao je Veinović i dodao da je i gumena gnječilica pozadi kvalitetne izrade, a zamena noževa je jednostavna i brza - pomoću jednog ključa.

Odnos cene i kvaliteta?

Posle klasične kosačice, kako Kečenović kaže, ovo je velika revolucija.

"Lagano smo mogli da radimo sa njima - nije bilo zastoja, lepo je kosila i bez ikakvih gubitaka. Jako smo zadovoljni, pa smo i ove godine kupili još jednu SIP mašinu - sakupljač od 6,5 metara", rekao je naš sagovornik i dodao da je mašina bila povoljna i da je primetio da uopšte ne zaostaju za pojedinim zapadnim proizvođačima.

"Bio sam i u poseti u njihovoj fabrici, pa sam se i lično uverio koliko su to savršene i ekonomične mašine."

"Podijum" od 74 ha za prezentaciju ovih mašina obezbedila je kompanija Al Dahra

Cene, kako Veinović kaže, zavise od opreme. Mašine u nižem rangu su otprilike sa najvećom konkurencijom, a što se tiče velikih XXL mašina, one su za 20-30 odsto povoljnije od konkurencije.

Rezervni delovi - uvek dostupni

Za KITE d.o.o, kako naš sagovornik kaže, kod SIP-a im je bila najbitnija njihova brzina i blizina, što se najviše odražava u postprodaji. 

"SIP na lageru uvek ima sve potrebne delove i mi možemo da odemo u Sloveniju i vratimo se sa delom za manje od 24 sata i to je jedna od glavnih prednosti", pojasnio je Jurić.

Proboj SIP mehanizacije u Srbiji - Kite ekskluzivni zastupnik

U fabrici u Sloveniji ima 380 zaposlenih i svoje mašine izvoze u više od 35 zemalja širom sveta. Pored evropskih zemalja (Francuske, Austrije, Nemačke, Italije…), izvoze čak i u Japan, Novi Zeland, Australiju, Sjedinjene Države, Kanadu, a od nedavno i Čile.

"Prisutni smo u čitavom svetu, a pre tri godine smo počeli i saradnju sa kompanijom KITE d.o.o", rekla je Belej i dodala da je SIP jedina kompanija koja ima tri godine garanciju na zelenu liniju mašina.

"Danas retko ko može da ponudi takve uslove na našem tržištu. Promenom filozofije ušli su u krug premijum brendova mašina", zaključio je Veinović.


Foto prilog


Tagovi

SIP Slovenija SIP mašine KITE d.o.o Ivanka Belej AIR 900 T Bojan Jurić Nikola Veinović Janoš Kečenović


Autor

Đorđe Lalić

Više [+]

Zaljubljenik u poljoprivrednu mehanizaciju i pionir agrarnog novinarstva


Partner

KITE d.o.o

Međunarodni put 162a, 21000 Novi Sad, Srbija
tel: +38121400525, e-mail: info@kitedoo.rs web: http://www.kitedoo.rs

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB