Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Austro Diesel
  • 19.11.2018. 14:00

Massey Ferguson odlikovan pečatom "Najbolje nemačko"

Massey Ferguson je u studiji časopisa FOCUS MONEY najbolji brend traktora u Nemačkoj.

Foto: Austro Diesel
  • 385
  • 18
  • 0

Kod najvećeg testiranja brendova u Nemačkoj, koji je po prvi put izvršio Institut für Management- und Wirtschaftsforschung GmbH (IMWF) u ime instituta DEUTSCHLANDTEST i privrednog magazina FOCUS MONEY, Massey Ferguson je u kategoriji kamiona i namenskih vozila zauzeo 7. mesto i na taj način je na prvom mestu među proizvođačima traktora

Pritom je analizirano oko 34 miliona glasova klijenata sa Internet medija i društvenih mreža u periodu od 1. decembra 2017. do 31. maja 2018. za oko 20.000 brendova i preduzeća iz 254 branši u Nemačkoj. U prikupljanju podataka je korišćeno 350 miliona izvora sa Interneta: 143 miliona stranica vesti, 123 miliona veb sajtova, 24 miliona foruma, 42 miliona blogova, 7 miliona saopštenja za štampu, 7 miliona potrošačkih stranica i svi kanali društvenih mreža.

Massey Ferguson najpopularniji na internetu u Nemačkoj

Uz pomoć najsavremenije tehnologije i veštačke inteligencije pretraženi su slobodno dostupni izvori na Internetu u pogledu pozitivnih, neutralnih ili negativnih iskaza u kontekstu opisanih brendova. Svejedno da li u pogledu odnosa cena/performanse, servisa i kvaliteta, spremnosti da se preporuči drugima, poverenja u brend ili simpatije, od toga je napravljen indeks kako bi se definisalo koliko je pozitivna reakcija na konkretan brend. Studija je naučno propraćena od strane International School of Management (ISM). Izjave, koje su tokom istraživanja analizirane vezano za Massey Ferguson, sveukupno su pokazale najpozitivniji tonalitet među svim izjavama kod proizvođača traktora u Nemačkoj i stavljaju MF tamo na 1. mesto u kategoriji Social Listening, tj. popularnosti na Internetu. 

Kristijan Forster (Christian Forster), MF direktor prodaje za Nemačku i Švajcarsku, je rekao: "Veoma smo zadovoljni ovom nagradom koja nagrađuje našu visoku vrednosnu orijentaciju. Predmetna studija je koliko kompleksna toliko i jednostavna i stoga izuzetno interesantna."

Potvrđena i dokazana snaga brenda Massey Ferguson 

Kada se uz pomoć najsavremenijih instrumenata analizira praktično kompletan digitalni svet u Nemačkoj i potom iznese ocena, to najpre izgleda vrlo apstraktno i nerealno. Međutim, kada se bolje pogleda metodologija i naročito poslednja dva koraka analize, gde se ispitivani tekstualni fragment deli u dva dela odnosno "koji brend je spomenut" i "koji tonalitet - pozitivan, neutralan ili negativan - daje taj tekstualni fragment", tada rezultat postaje veoma ubedljiv i logičan. 

"Do sada tehnički jednostavno nije bilo moguće sistematski ispitati toliko pojedinačnih izvora odnosno iskaza. Zato se, uz svu dužnu skromnost, radujemo našem rezultatu, jer je to u skladu sa suštinom povratne informacije od klijenata koju moje kolege i ja stalno dobijamo prilikom ličnih susreta svih vrsta. S druge strane, rezultat takođe pokazuje neprekinutu i vrlo teško merljivu snagu brenda Massey Fergusona,“ zaključuje Kristijan Forster.

Studiju "Najbolje nemačko" je za račun magazina Focus Money i instituta Deutschland Test realizovao IMWF Institut für Management und Wirtschaftsforschung i naučno je propraćen od strane International School of Management (ISM).

Priznanje "Najbolje nemačko" u društvu se percipira kao pečat kvaliteta za visoku fokusiranost na kupca i pozitivnu kulturu brenda. Dodatne informacije u vezi studije i sve rezultate možete naći na adresi www.deutschlandtest.de.


Tagovi

Massey Ferguson Deutschlandtest Nemačka Focus money Traktor Kristijan Forster


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Cvetna pijaca održava se danas (5.4.) i sutra (6.4.) na platou ispred "Spens"-a u Novom Sadu. Svakog idućeg petka i subote tokom aprila ovde ćete moći da pronađete cveće, sadnice, med, opremu za hortikulturu.