Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Traktor godine 2018.
  • 03.11.2017. 10:15

MF 3700 za zahtevne potrebe voćara i vinogradara

Predstavljamo vam Massey Ferguson 3700 - specijalizovani traktor za vinograde i voćnjake koji se bori za titulu Traktora godine 2018.!

Foto: Agroglas
  • 5.908
  • 243
  • 0

Žan Benoa Ozon (Jean-Benoit Ozon) predstavio je članovima "Toty" žirija novi MF 3700 - specijalizovani traktor za vinograde i voćnjake. Ozon već 15 godina radi u "Massey Fergusonu", od čega je 10 godina u Odeljenju za razvoj i proizvodnju specijalizovanih traktora: poslednje dve godine je marketing menadžer proizvoda, pa je objasnio kojim su se vodiljama koristili pri razvoju novog traktora.

Naime, objasnio je Ozon, traktore proizvode zbog poljoprivrednika, te su prvobitno sproveli svojevrsnu anketu - istraživanje tržišta - gde su se fokusirali na stvarne potrebe poljoprivrednika, tako da danas sa ponosom mogu da predstave seriju MF 3700 - novu generaciju vinogradarsko-voćarskog traktora. Ovo je bila pretpremijera namenjena isključivo članovima "Toty" žirija, čime je najavljena svečana premijera ove specijalizovane serije MF 3700, na Agritechnici 12. i 18. novembra u Hanoveru.

Idealan voćarsko-vinogradarski traktor

Dve memorije obrtaja motora

Serija MF 3700 nudi velika poboljšanja u odnosu na prethodnu, MF 3600 X, rekao je Ozon i dodao kako je reč o izvrsnom specijalističkom traktoru, koji su osmislili stručni inženjeri, a ima široki raspon modela namenjenih voćarstvu, vinogradarstvu - uključujući i potpuno novi model "Wide Fruta" sa širom šasijom za veću stabilnost mašine, što je idealno za vinograde i voćnjake na obroncima, kao i stočarske farme u brdovitim predelima.

Traktori MF 3700 serije opremljeni su snažnim "Common Rail" četvorocilindričnim motorom, novom generacijom 3B stepena, koji nude dve memorije obrtaja motora, povećanim hidrauličkim protokom i mogućnošću fabričke ugradnje potpuno integrisane prednje spojnice, PTO-a i okvira prednjeg utovarivača, omogućujući tako primenu šire palete specijalnih priključaka.

Niske operativne troškove osiguravaju motori s ekonomičnom potrošnjom goriva, veći razmaci između servisa, koji su produženi na 600 radnih sati, kao i veći rezervoar za gorivo i poboljšan pristup poklopcu motora.

Izolovana i prostrana kabina

Udobnost vozača je osigurana u zvučno izolovanoj i prostranoj kabini čak i za vreme rada mašine pod visokim pritiskom ili za vreme berbe, te jednostavnim upravljanjem, automatskim funkcijama i laganim pristupom. Vidljivost iz kabine je poboljšana smanjivanjem visine haube, jer je sistem za kontrolu emisije motora ugrađen sa strane haube.

Veći rezervoar za gorivo od 74 litara kao i dodatni rezervoar od 30 litara smanjuje vreme zastoja, koje je potrebno za punjenje gorivom, a otvor rezervoara goriva sada je na vrhu poklopca motora, što dodatno ubrzava punjenje gorivom i olakšava pristup kada je montiran prednji priključak.

Serija MF 3700 dostupna je u dva paketa specifikacija, kako bi zadovoljila potrebe specijalizovanih poljoprivrednih radova.

Dva paketa specifikacija

Osnovne verzije, dostupne u kabini i ROPS formatu, imaju 24/24 mehanički menjač i hidrauliku sa protokom od 95 litara/min s dva zadnja mehanička rotirajuća ventila i mehaničkim zadnjim vešanjem.

Veća efikasnost pri radu s utovarivačem

Prvi put na MF specijalnom traktoru, istakao je Ozon, kupci mogu da iskoriste dodatnu udobnost i efikasnost višeg standarda, a paket je dostupan samo na modelima sa kabinom. Ovaj sveobuhvatni paket nudi 24/12 "Power Shuttle" menjač, do 120 litara/min hidrauličnog protoka sa dva zadnja elektronska rotirajuća ventila i srednjim rotirajućim ventilom, koji donosi protok od 45 litara/min plus elektronski zadnji zglobni spoj i elektronsko izravnavanje. Kako bi dodatno prilagodili svoje traktore na određene useve ili uslove, kupci mogu, između ostalog, da zatraže dodatne rotirajuće ventile, prednji zglobni spoj i PTO, rekao je Ozon i dodao kako modeli MF 3700 V (vinograd) sada imaju najveću brzinu od 40 km/h, što transport oko mesta rada čini efikasnijim. Postoji, takođe, izbor od četiri različita menjača, koji odgovaraju posebnim zahtevima određenih poljoprivrednih radova: 12/12 mehanički prenos sa najvećom brzinom od 30 km/h; mehanički prenos sa mehaničkim Hi/Low sistemom od 40 kph 24/24; 40 kph 24/24 mehanički prenos sa Power Hi/Low-om i 40 kph 24/12 Power Shuttle sa Power Hi/Low. Kontrole menjača nalaze na ručici menjača, što omogućava vozaču jednostavan odabir načina vožnje. Verzija 24/12 Power Shuttle ima jedinstvenu tipku za prenos montiranu na džojstik, koji grupiše kvačilo, prenos i funkcije priključaka u jednu jednostavnu tipku. Operateri se tako mogu koncentrisati na radni zadatak sa svim kontrolama "pri ruci".

Zadnji zglobni spojevi imaju kapacitet dizanja od 2,5 i 3 tone, a kupci mogu odrediti od dva do šest ventila za spajanje kako bi zadovoljili svoje potrebe. Serija MF 3700 takođe nudi hidrauličnu kočnicu prikolice za sigurnost vuče.

MF 3710S nudi produktivnost, udobnost i preciznost rada!

U kabini su komande raspoređene tako da olakšavaju poljoprivredniku njihovo korišćenje, pregledne su i ergonomski oblikovane - komforno, pouzdano i lagano za upotrebu, a prema zahtevu u kabinu se može ugraditi i klima-uređaj.

MF 3710S je "Toty" finalista - a nudi produktivnost, udobnost i preciznost rada. Serija ima 4 modela, 5 verzija i još dosta toga, tako da mogu zadovoljiti potrebe svakog poljoprivrednika.

Nova serija MF 3700 ima pet verzija:

  • V > Vinograd - za upotrebu u tradicionalnim uskim vinogradima, koji sada imaju najveću brzinu od 40 km/h;
  • S > Specijalni - za prostranije vinograde, nešto šire šasije i prostranije kabine;
  • F > Voće - za upotrebu u širim vinogradima i voćnjacima, veći traktor sa većom prednjom osovinom i prostranijom kabinom;
  • G > Ground Effect - (niski profil) za upotrebu ispod krošnji, u vegetacionim "tunelima" i u natkrivenim vinogradima, ova verzija ima dodatnu prednost veće stabilnosti zbog šire prednje osovine;
  • Brand New WF > Wide Fruit - širi traktor za voćnjake i alpske farme i vinograde na brežuljcima. Ima nisku tačku težišta, širu prednju i zadnju osovinu, kao i prostraniju kabinu, a time i veću stabilnost na nagibima.

Glavne karakteristike serije MF 3700

Glavne karakteristike serije MF 3700 su:

  • "Common rail", četvorocilindarski motor 3B stage; snažan i efikasan.
  • Novi voćarski model sa širom šasijom za veću stabilnost. Idealno za vinograde na brežuljcima i stočarske farme na terenima sa nagibom;
  • Snažnija mogućnost hidrauličnog protoka od 120 l/min za veću efikasnost pri radu s utovarivačima, trimerima i malčerima.
  • Mala visina poklopca motora pruža bolju vidljivost vozaču zbog toga što je DOC postavljen izvan poklopca motora.
  • Novi okvir šasije utovarivača sa pogonom, prednji PTO i prednji nosač za bolju integraciju.
  • Novi senzor pogona na četiri točka, koji nudi automatsko uključivanje i isključivanje pogona na sva četiri točka kada se upravljač okreće pod ranije određenim uglom radi lakšeg korišćenja na užim obradivim površinama - trakama.
  • Nove kontrole prenosa na ručici menjača i džojstiku - kvačilo, menjač i upravljačke jedinice - čine ovaj traktor jednostavnim za upotrebu.
  • Novi prekidač elektrohidrauličnog poklopca ventila olakšava korišćenje.
  • Novi pristup rezervoaru goriva na vrhu poklopca motora.
  • Produženi interval servisa od 600 sati smanjuje troškove i zastoje.
  • Novi savremeni dizajn sa novim oblikom poklopca motora u skladu s izgledom MF brenda.
  • Prostrana kabina sa jednostavnim pristupom i novom modernom kontrolnom pločom.
  • Nova radna svetla za bolje osvetljenje tokom rada noću.
  • Seriju MF 3700 pokreće četvorocilindrični motor iz nove generacije Stage 3B od 75 do 105 KS, pružajući više snage i obrtnog momenta.

Autor: Roberta Sorić, Agroglas, Foto: Agroglas


Tagovi

Massey Ferguson MF 3700 Traktor za vinograde i voćnjake Toty žiri Agritechnica Jean-Benoit Ozon


Partner