Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Aktivnosti ministrarstva poljoprivrede
  • 24.10.2016. 08:00

Ministri poljoprivrede u poseti voćnjaku u Rumi

Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislav Nedimović posetio je s slovenačkim ministrom poljoprivrede, šumarstva i hrane Dejanom Židanom kompaniju za proizvodnju i preradu voća „Donera“u Rumi.

  • 197
  • 9
  • 0

Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislav Nedimović posetio je u nedelju sa slovenačkim ministrom poljoprivrede, šumarstva i hrane Dejanom Židanom preduzeće čija je delatnost uzgoj voća "Donera" u Rumi.

Ministar Nedimović je nakon obilaska "Donere" izjavio da je ova poseta organizovana uoči zajedničke sednice vlada Slovenije i Srbije, kako bi kolegi iz Slovenije pokazao primere dobre prakse u Srbiji. Ministar Nedimović rekao je da je s ministrom Židanom razgovarao o iskustvima Slovenije u oblasti poljoprivrede, preciznije u oblasti bezbednosti hrane i ruralnom razvoju, gde je Slovenija postigla značajne rezultate.

Primeri dobre prakse

Ministar Nedimović je podsetio da će u narednom periodu insinstirati na prerađivačkoj industriji i na obnovi mehanizacije, dodajući da će biti odgovoreno i na sve zahteve za investicije, kao i da će do kraja godine biti isplaćeni i svi dugovi iz oblasti stočarstva.

Ministar Židan izrazio je zadovoljstvo što je u Srbiji video primere dobre prakse kao što je "Mitros", koji je takođe posetio, kao i "Doneru". Ministar Židan je naglasio da će Slovenija uvek pomoći svojim iskustvima Srbiji u svemu u vezi sa poljoprivredom.

Pod okriljem preduzeća "Donera", koju su danas posetili ministri Nedimović i Židan, proizvodnja voća je zastupljena na površini oko 170 hektara, od kojih se na oko 100 hektara gaji jabuka.

http://www.mpzzs.gov.rs/


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije


Tagovi

Branislav Nedimović Dejan Židan Primeri dobre prakse Investicije Obnova mehanizacije


Autorka

Verica Matić

Više [+]

Verica je administrator Agroklub portala. Diplomirani je menadžer u turizmu - master, a "zalutala" je i pronašla se u poljoprivrednim vodama. Veruje u tradicionalne vrednosti i digitalne trendove.