Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • MK grupa
  • 17.12.2015. 17:30

MK grupa kupila PIK Bečej

MK grupa danas je na licitaciji kupila Poljoprivredni kombinat - PIK Bečej za 45,5 miliona evra, saopštila je danas ta kompanija.

Foto: depositphotos.com
  • 836
  • 39
  • 0

MK grupa danas je na licitaciji kupila Poljoprivredni kombinat - PIK Bečej za 45,5 miliona evra, saopštila je danas ta kompanija. Početna cena bila je 42,7 miliona evra, a drugi učesnik na licitaciji bila je Industrija mesa Matijević.

Cilj je moderna kompanija

"Cilj nam je da napravimo modernu kompaniju po evropskim standardima. U narednom periodu plan nam je da primimo određeni broj radnika i njihov broj će se sigurno povećavati u budućnosti u zavisnosti od toga kako će se određeni segmenti kompanije poboljšavati, širiti i unaprediti", izjavio je direktor MK grupe Jovan Purar.

Novi vlasnik - jedan on najvećih proizvođača poljoprivrednih kultura u Srbiji

PIK Bečej koristi oko 9.000 hektara obradivog zemljišta, od čega su dve trećine u vlasništvu države. Nakon četiri godine stečaja i 230 dana u blokadi, bečejski kombinat bankrotirao je u maju ove godine. Pored 2.908 hektara poljoprivrednog zemljišta u svom vlasništvu, PIK godinama zakupljuje još oko 8.000 hektara poljoprivredne zemlje u državnoj svojini. Novi vlasnik, MK grupa je jedan od najvećih proizvođača poljoprivrednih kultura u Srbiji poput šećerne repe, pšenice i kukuruza.

Podsetimo, u oglasu koji je objavljen sredinom novembra navedeno je kako radna jedinica Ratarstvo raspolaže poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu i pod sistemima za navodnjavanje površine 2.908 hektara, te centrom za doradu semena, mešaonom stočne hrane, silosima skladišnog kapaciteta 44.500 tona, krupnom i sitnom mehanizacijom. Radna jedinica Svinjarstvo ima šest objekata na farmi kapaciteta 4.600 krmača i 4.390 nazimica, što omogućuje proizvodnju do 100.000 tovljenika godišnje, dok radna jedinica Govedarstvo raspolaže sa dve farme kapaciteta 1.950 krava i proizvodnjom mleka do 12 miliona litara godišnje.

Foto: depositphotos.com;fotokostic


Izvori

beta.rs


Tagovi

MK grupa PIK Bečej Industrija mesa Matijević Evropski standardi Moderna kompanija Poljoprivredne kulture Jovan Purar

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Narodnu nošnju krasi prelep ukrasni kaiš.