Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Rumski vašar
  • 04.02.2022. 12:00
  • Sremski okrug, Vojvodina, Ruma

Na vašaru u Rumi dobra ponuda, ali malo kupaca - džak jabuke 100 dinara

Na februarskom vašaru bez veće gužve. Ponuda je bila izuzetno dobra, dok posetilaca i potencijalnih kupaca malo. Poznavaoci prilika kažu, ništa neuobičajeno za ovo doba godine.

Foto: Zlatko Markovinović
  • 1.598
  • 245
  • 0

Na februarskom vašaru u Rumi bez veće gužve. Kupovalo se samo ono najneophodnije, a najbolje su se prodvale jabuke čija je cena bila 20 dinara po kilogramu.

A, ako su jabuke iz Maradika onda se kvalitet ne dovodi u pitanje. Baš te su se dobro prodavale - jedan džačić od pet kilograma samo 100 dinara. Maradik je područje poznato po veoma uspešnim voćarima, a jabuke koje se proizode u tom delu Srema nalaze se i na tržištu Rusije. Među raznovrsnom robom koja je bila u ponudi, neizostavno u ovo vreme su med i pčelinji proizvodi. Pčelar iz Hrtkovaca Pavel Ušijak kaže da je cena povoljnija, pa da po nižoj prodaju oni koji imaju više meda, a manji pčelari naplaćuju skuplje. 

S prolećem biće i bolja prodaja

Za one koji žele da srede svoje dvorište, najbolji su četinari. Na vašaru veliki izbor ukrasnih i drugih sadnica, ali prodaja nije baš najbolja. Međutim prodavce to ne brine previše jer je sadnja četinara moguća tokom čitave godine, kaže Gojko Cvijetić iz radanika u Sremskoj Mitrovici.

Veće gužve na februarskom vašaru nije bilo. Poznavaoci prilika kažu, ništa neuobičajeno za drugi mesec u godini. Dolaskom proleća sve će biti drugačije. Biće i bolja ponuda, ali i veća kupovina, mada je i ovoga puta bilo za svakoga po nešto. Od nameštaja, preko garderobe, kućnih potrebština pa do zanatskih proizvoda, među kojima su nadaleko poznate šarene bombone i liciderska srca.

Opširnije o tome u prilogu TV Fruška Gora:

 


Tagovi

Rumski vašar Buvljak Džak jabuka Četinari Sadnice Gojko Cvijetić Pavel Ušijak Prodaja meda


Autor

Zlatko Markovinović

Više [+]

Glavni i odgovorni urednik televizije "Fruška gora", autor i voditelj poljoprivredne emisije "Zdrav domaćin".

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Narodnu nošnju krasi prelep ukrasni kaiš.