Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • ToTy 2021
  • 19.12.2020. 10:30

Najbolji među najboljima: Massey Ferguson, Valtra, Fendt i Claas

Massey Ferguson 8S.265 je najbolji ratarski, Valtra G 135 Versu najbolji višenamenski, Fendt 211 V Vario najbolji voćarsko-vinogradarski traktor, a Claas Axion 960 Cemos, najbolji u kategoriji "Sustainable TotY".

Foto: TotY
  • 1.039
  • 77
  • 0

"Nakon podrobne analize svih tehničkih parametara možemo reći da je ovo potpuno nov traktor - novog stila, novog i inovativnog prenosa, novog sistema hlađenja, novog hidrauličkog sistema kao i nove i tihe kabine visokog stepena udobnosti i na kraju novog kompletnog paketa tehnologije", pojasnio je ocenu TotY žirija Stefano Angelini, glavni urednik italijanskog časopisa "Trattori", inače pokretača izbora "Tractor of the Year", proglašavajući Massey Ferguson 8 S.265 "Traktorom godine 2021".

Moglo bi se reći da je ovogodišnji izbor u znaku AGCO korporacije, jer su krunu osim Masseya stavila još dva njena brenda. U konkurenciji 18 finalista, najbolji među najboljima su Valtra G 135 Versu koja je osvojila titulu "Best Utility" kao najbolji višenamenski traktor, kao i Fendt 211 V Vario koji se krunisao naslovom "Best of Specialized" kao najbolji voćarsko-vinogradarski traktor. 

Claas Axion 960 Cemos je najbolji u kategoriji "Sustainable TotY". To je mišljenje žirija koji čini 26 profesionalnih novinara različitih poljoprivrednih medija iz 25 evropskih država, među kojima je odnedavno i Agroklub.com kao predstavnik Hrvatske.

Valtra G 135 Versu je najbolji višenamenski traktor

"I ove godine je žiri imao težak zadatak kao prvo da odabere, a onda i da oceni traktore u tako dobroj konkurenciji“, komentarisao je Fabio Zamareti, predsedavajući izbora "Tractor of the Year", na juče održanoj onlajn svečanoj ceremoniji proglašenja pobednika ističući kako ovaj žiri predstavlja i vrlo pozitivan primer međunarodne saradnje.

Istorijsko digitalno izdanje

"Svi dolazimo iz različitih zemalja i razlike među nama su zapravo dodatna vrednost ovog tima jer svaki član unosi svoje lično iskustvo i stanovište“, naglasio je dodajući da su svi članovi veoma posvećeni ovom projektu što su pokazali i prilagođavanju ovogodišnjoj situaciji bez presedana.

Fendt 211 V Vario je najbolji specijalizovani traktor

"Ova godina bila je izazov sa tehničkog aspekta, za koji smo uspeli da pronađemo odlično rešenje i u totydigital platformi preko koje smo uz ostale društvene kanale došli do 2,5 miliona ljudi i ostvarili 850.000 pregleda i 200.000 interakcija farmera širom sveta", istakao je predsedavajući izbora zahvalivši se sponzoru takmičenja, kompaniji BKT, bez koje to sve ne bi bilo moguće realizovati.

"TotY je u jednu ruku tradicionalan događaj, ali istovremeno, ukazuje nam na budući razvoj poljoprivredne industrije ističući najbolje ideje najboljih proizvođača traktora. TotY simbolizuje inovacije, i zato smo ponosni što učestvujemo u ovom jedinstvenom događaju", rekla je Lucia Salmaso, izvršna direktorka BKT Evropa.

Tehnologijom u korak sa izazovima

"Održavanjem ovogodišnjeg digitalnog izdanja hteli smo da pošaljemo jasnu poruku -TotY je ovde da podrži industriju i zato smo ponosni što smo sve do sada odradili i što danas radimo“, poručio je Zamareti, na jučerašnjoj ceremoniji na kojoj je onlajn gostovao i Džerom Bendri, glavni sekretar evropskog udruženja proizvođača poljoprivredne mehanizacije CEMA.

Udruženje zastupa interese industrije od 7.000 preduzeća koja proizvode oko 400 različitih vrsta mašina i imaju približno 40 milijardi evra ukupnog prometa širom Evrope i direktno obezbeđuju radna mesta za 150.000 zaposlenih.

Claas Axion 960 Cemos pobednik je kategorije "Sustainable TotY"

Bendri je istakao da se ova industrija mora nositi s brojnim izazovima današnjice ubrajajući među njima i Zajedničku poljoprivrednu politiku za novo razdoblje i pronalaženje rešenja za obezbeđivanje investicija u mašine i opremu kao i implementiranje zadatih ciljeva strategija "Od njive do trpeze" i "Zelenog plana" kao i "Bioraznovrsnosti".

"Šta god da je izbor našeg društva, tehnologija i mehanizacija su ključni deo rešenja u ostvarivanju održive poljoprivrede!", istakao je i dodao da će tehnologija balansirati između zahteva društva za održivošću, ali i neophodne profitabilnosti farmera, kako bi se obezbedila konkurentnost evropske poljoprivrede.

Proslava najvećih dostignuća

"Tractor of the Year je proslava najvećih dostignuća proizvođača. Ali dok slavimo traktor godine moramo se setiti da smo deo poljoprivrednog proizvodnog lanca koji mora da obezbedi svim Evropljanima pristup kvalitetnoj i sigurnoj hrani", rekao je Bendri ističući kako se sa korona krizom poljoprivredni sektor pokazao kako otporan i sposoban, jer - ne zaboravimo, poljoprivreda ne sme da stane.

"Ove godine, više nego ikad, znamo zašto proizvodimo traktore i poljoprivrednu mehanizaciju i kako važan može biti napredak tehnologije za ljude na polju", rekao je Bendri zahvaljujući se tako svim evropskim poljoprivrednicima. 

Voditelj Pijetro Polidori (levo), Fabio Zamareti (desno) i članovi žirija na proglašenju 

I kako to Zamareti obično kaže - na kraju svakog TotY izdanja već praktično počinje novo. Nadajmo se da će iduće izdanje ovog "oskara" poljoprivredne mehanizacije biti održano u boljim okolnostima, a dodela upriličena kako je to uobičajno, na najvećem sajmu poljoprivredne mehanizacije te godine. Mogli bismo onda reći, vidimo se na Agritechnici u Hanoveru.  


Foto prilog


Tagovi

TotY Massey Ferguson Valtra Fendt Claas Traktor Mehanizacija


Autorka

Renata Prusina

Više [+]

Diplomirana inženjerka agronomije s višegodišnjim novinarskim i uredničkim iskustvom. Članica nekoliko novinarskih asocijacija između kojih je i TotY. Osim perom, voli da beleži i objektivom.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Unutrašnjost drevnog manastira Svetog Nikole u Vranju.