Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Najveći traktor
  • 21.05.2023. 16:00

Najveći traktor na 90. Poljoprivrednom sajmu ima 500 konjskih snaga

Ovaj zglobni traktor pogoni šestocilindrični motor od čak 500 konjskih snaga.

Foto: Đorđe Lalić
  • 997
  • 208
  • 0

Na štandu Agromarket Machinery nalazi se najveći traktor na sajmu - Case IH Steiger 500. Ovaj zglobni traktor pogoni šestocilindrični motor od 500 konjskih snaga, zapremine 12,9 litara. 

Opremljen je "PowerDrive powershift" menjačem, koji ima automatizovano upravljanje produktivnošću što smanjuje potrošnju dizela tokom rada. Traktor je idealan za velika gazdinstva i velike ratarske površine, kao i za rad pod stalnim opterećenjima. 

Kako kaže predstavnik prodaje firme Agromarket Machiney Vladimir Čota, Steigera krasi i jaka hidraulika sa protokom pumpe od 216 litara po minuti i sa pritiskom u sistemu od 210 bara. Ima šest daljinskih komandi.

Još dve opcije, pa može i na Mars

"Maksimalna moć podizanja na polugama je 8.949 kilograma", kaže Čota i dodaje da je izloženi model težak preko 28 tona.

Kačenje u dva nivoa - bolje prianjanje

Navodi i da je Case Quadrac gotovo isti model kao Steiger. Platforma je ista, samo je osovina različita, jer je Steiger točkaš, a Quadrac guseničar.

"Ono što čini razliku u odnosu na konkurenciju je rešenje izvođenja zgloba. Kod Steigera je kačenje u dva nivoa, odnosno, kao kod Quadraca gde je kačenje u tri tačke, dve dole i jednoj gore. To je dobro, jer prednji i zadnji kraj rade zasebno pa je prianjanje točkova na podlogu bolje", navodi Čota i dodaje da je kod konkurencije izvedeno u jednoj tački, pa kako kaže, kada je traktoru teško i kada krene da šlajfuje, dešava se da krene da "cupka".

Kačenje je u odnosu na konkurenciju, izvedeno u dva nivoa

Ergonomski uslovi su dovedeni do savršenstva, vozač ima sve uslove da može da radi kao iz kancelarije. U njemu je vazdušno gramer sedište, koje ima i grejanje. Retrovizori su teleskopski elektropodesivi, takođe sa grejanjem, a ako vam je dosta grejanja, ispod sedišta se nalazi i frižider, što pokazuje koliko se mislilo na udobnost vozača u toku rada.

Traktor odlikuje i dobar dizajn, i "povijena njuška" uz koju je preglednost povećana. Na ovom modelu se nalaze i lisnati tegovi od 900 kilograma napred, kao i tegovi u prednjim i zadnjim točkovima od 908 kg, odnosno 1.362 kg.

Vrednost ovog traktora je 462.000 evra bez PDV-a.


Foto prilog


Tagovi

Agromarket Machinery CASE IH Steiger PowerDrive powershift Vladimir Čota Zglobni traktor Najveći traktor


Autor

Đorđe Lalić

Više [+]

Zaljubljenik u poljoprivrednu mehanizaciju i pionir agrarnog novinarstva