Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Dizel gorivo
  • 07.04.2017. 08:00

Nedimović: ideja je da se gorivo plaća karticama

Resorsno ministarstvo razmatra da se uvede novi sistem kontrole subvencija dizel goriva. Ona bi se odnosila na poljoprivredne kartice, kojima bi se gorivo plaćalo na pumpama.

Foto: Counselling / Pixabay
  • 3.733
  • 186
  • 0

Setva kod većine poljoprivrednika prolazi bez većih problema. Ipak, velike količine goriva koriste se u ovim danima, a to je za njih velika stavka. Proizvodnju poskupljuje i povećanje cene nafte u poslednjem periodu.

"Pošto sejemo jednim traktorom, a drugim spremamo, trećim idemo u površinsko prskanje, potrošimo oko 250 litara goriva na dan", rekao je za RTV Petar Rakić iz Bačinaca.

Nov sistem kontrole - poljoprivredne kartice

Resorsno ministarstvo razmatra da se uvede novi sistem kontrole subvencija dizel goriva. Ovom realizacijom poljoprivrednici bi bili odlobođeni dela akcize ili cele akcize, koja sada iznosi 54,86 dinara po litri goriva.

"Cilj nam je da se putem poljoprivrednih kartica, gde će biti svi podaci, ostvari zatvoren sistem kontrole. Nama treba sistem koji je pouzdan. Radimo na tom projektu, ostaju nam pregovori sa Ministarstvom finansija da vidimo da li ćemo moći i koliki procenat toga da odobrimo", rekao je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.

Kartice bi se izdavale na osnovu podataka o površini zemlje i delatnosti, a na osnovu njih bi se plaćalo gorivo na pumpama u zemlji.

Foto: Counselling / Pixabay


Izvori

RTV


Tagovi

Branislav Nedimović Petar Rakić Prolećna setva


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Magnolija u Beogradu, na putu za pijacu Vidikovac 😃