Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Prerada povrća
  • 11.09.2019. 14:30
  • Južnobački okrug, Vojvodina, Žabalj

Nemci otvorili fabriku u Gospođincima - posao za 250 radnika

Fabrika za preradu povrća nemačke kompanije "Mamminger konserven - SRB", investicija vredna četiri miliona evra, koja će, kako je najavaljeno, zapošljavati oko 250 radnika, otvorena je u Gospođincima. 

Foto: Pokrajinska vlada
  • 437
  • 17
  • 0

Glavna delatnost fabrike za preradu povrća nemačke kompanije "Mamminger konserven - SRB" je prerada krastavaca koje otkupljuje od više od 2.000 kooperanata u našoj zemlji. Jedna trećina od oko 15.000 tona otkupljenih krastavaca prerađivaće se u novoizgrađenoj fabrici u Gospođincima.

Investicija je vredna četiri miliona evra, a kako je najavaljeno, fabrika će zapošljavati oko 250 radnika

"Ova investicija je važna jer će doprineti razvoju prehrambene industrije u našoj zemlji", kazao je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, i istakao da je u prvih šest meseci ove godine zabeležen rast kada je reč o prehrambenoj industriji u AP Vojvodini.

"Posle nešto više od godinu dana od postavljanja kamena temeljca za ovu fabriku danas sa zadovoljstvom možemo reći da smo zajedno napravili korak ka budućnosti u kojoj ćemo zajedno, ovu fabriku, uz podršku Vlade Republike Srbije i Vlade SR Nemačke nastaviti da razvijamo i proširujemo," kazao je direktor "Mamminger konserven" Klaus Herpel.

O značaju ove investicije govorili su i amasador SR Nemačke Tomas Šib, direktor kompanije "Mamminger Conserven- Srbija" Oliver Ugrinaj i predsednik Opštine Žabalj Čedomir Božić.


Izvori

Pokrajinska vlada


Tagovi

Fabrika za preradu povrća Mamminger konserven - SRB Igor Mirović Tomas Šib Oliver Ugrinaj Čedomir Božić


Autorka

Slađana Aničić

Više [+]

Slađana je diplomirani profesor srpske književnosti i jezika s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je Agrokluba.