Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Protest u Hagu
  • 02.10.2019. 10:30
  • Hag, Holandija

Nezadovoljni poljoprivrednici blokirali Hag, traktorima stvorili kolonu dužu od 1.100 km!

Naljutio ih izveštaj o zagađenju vazduha i sve većoj emisiji azota u atmosferi.

Foto: Flickr/kees torn
  • 396
  • 19
  • 0

Nezadovoljni zbog tvrdnji da su uglavnom odgovorni za problem sve veće emisije azota u atmosferi i zagađenju životne sredine, holandski su poljoprivrednici juče održali jedan od najvećih protesta u toj zemlji. Hiljade poljoprivrednika, mnogi na svojim traktorima koji su stizali iz svih delova zemlje, učestvovali su na protestu u Hagu (Haagu). Policija je saopštila da se protestu pridružilo 2.200 poljoprivrednika.

Ogorčeni poljoprivrednici već su ujutro izazvali haos u saobraćaju, stvorivši kolonu dugu 1.136 kilometara zbog čega su mnogi kasnili na posao. Kako bi stigli do mesta protesta, mnogi vozači traktora su rušili i ograde zbog čega su tri osobe uhapšene. 

Farmere je naljutio izveštaj o klimatskim promenama kojim se zbog emisije azota odnosno zagađenje vazduha, traži i zatvaranje neefikasnih farmi goveda.

"Mi smo krivi, dok avioindustriju niko ne spominje", rekli su nezadovoljni poljoprivrednici. 

Prema izveštaju svetskih medija, gradonačelnica Haga Paulin Krike (Pauline Krikke) upozorila je na "nesigurnu situaciju", ali i da većih problema nije bilo. Više desetina traktora bilo je parkirano i na plaži Ševeningen (Scheveningen), a njihovi su se vlasnici pridružili protestu. 

Foto: Servis Flickr licenca CC

Kako je to juče izgledalo, pogledajte u videu.

Video: Youtube/Jeremy Vermilya


Tagovi

Protest Holandija Farmeri Traktori


Autorka

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Željka je diplomirani agronom sa dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednik je portala Agroklub i donosi najnovije vesti iz sveta poljoprivrede!