Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Timac Agro Balkans
  • 15.03.2023. 12:00

Nova linija đubriva: Kako do veće efikasnosti i stabilnih prinosa?

Unapređena formula odlikuje se visokom efikasnošću, a bolji efekat delovanja nastaje usled poboljšanih sposobnosti kretanja Seactiv molekula u biljkama.

Foto: Timac Agro Balkans
  • 1.227
  • 241
  • 0

Kao rezultat stalnih ulaganja u nova istraživanja i nastojanja da se stvore novi, ali i unaprede postojeći proizvodi nastao je Seactiv kompleks - specifičnost koja se nalazi u liniji Seactiv folijarnih đubriva. Ova linija je nastala kao naslednik Fertileader folijarnih đubriva. Iako već mnogo puta dokazana u raznim kulturama, kako ratarskim, povrtarskim tako i voćarskim Timac Agro International je poslednjih godina u svojim laboratorijama vršio ispitivanja koja su imala za cilj da Fertileader đubriva učine još kvalitetnijim i efikasnijim, a rezultat napora je biostimulativni kompleks koji predstavlja osnovu nove linije tečnih folijarnih đubriva.

"Seactiv kompleks predstavlja biostimulativni organski kompleks dobijen ekstrakcijom iz morskih algi. Sastoji se iz većeg broja pažljivo odabranih organskih molekula koji zajedničkim delovanjem značajno povećavaju otpornost na stresne uslove koji negativno utiču na rast i razviće biljaka. Poboljšava pristupačnost hraniva iz đubriva i povećava brzinu apsorpcije i translokacije hraniva u biljci", kaže produkt menadžer Timac Agro Balkans Željko Jakovljević i dodaje da pozitivno utiče na porast korena biljaka i da stimuliše usvajanje i efikasnije iskorišćenje hraniva u biljkama.

Nova, unapređena formula

Pored toga, kako kaže, intenzivira i proces fotosinteze i smanjuje prekomernu proizvodnju slobodnih radikala koji se nakupljaju u biljkama pod dejstvom stresnih faktora. Unapređena formula odlikuje se visokom efikasnošću, a bolji efekat delovanja nastaje usled poboljšanih sposobnosti kretanja Seactiv molekula u biljkama. Zahvaljujući ovom unapređenju, može da se nađe u mladim delovima biljaka koji su se formirali posle tretmana i na taj način se pojačava i produžava njegovo biostimulativno dejstvo.

"Kao rezultat ovakvog delovanja na biljke, ova đubriva omogućavaju postizanje visokih i stabilnih prinosa u varijabilnim vremenskim uslovima tokom vegetacionog perioda. Nova linija naših proizvoda zadržala je već dobro poznate i dokazane formulacije i nazive đubriva, a to su Vital, Axis, Gold, Elite, uz jedno novo đubrivo Azur", navodi naš sagovornik.

Seactiv Axis - obezbeđuje ranije metličenje

Seactiv Axis je tečno đubrivo sa naglašenim sadržajem fosfora, cinka i mangana dok se svi makro i mikroelementi nalaze u Seactiv aminokiselinskom kompleksu.

"Pomaže gajenim kulturama da prevaziđu stresne uslove, visoke ili niske temperature, nedostatak vlage, velika temperaturna kolebanja, vremenske nepogode i slično, koji se javljaju tokom vegetacije, naročito u ranim fazama rasta i razvoja", kaže Jakovljević i dodaje da ovo đubrivo podstiče brži porast mladih biljaka kukuruza i obezbeđuje ranije metličenje dok kod voćnih vrsta ubrzava početni porast plodova i stimuliše stvaranje cvetnih pupoljaka.

Seactiv Gold - obezbeđuje ujednačenije cvetanje

Seactiv Gold je tečno đubrivo sa naglašenim sadržajem bora i molibdena sa svim hranivima u aminokiselinskom kompleksu.

"Primenom u kulturama kod kojih se pojavljuje problem oplodnje obezbeđuje ujednačenije cvetanje, bolju polinaciju i oplodnju biljaka. Primena u šećernoj repi poboljšava proces sinteze i transporta šećera i ostalih hranljivih materija iz lisne mase u koren i obezbeđuje bolju digestiju", kaže naš sagovornik i dodaje da primenom u zrnastim kulturama, naročito u soji i suncokretu, pored bolje oplodnje, intenzivira i sintezu i transport ulja, proteina i ostalih asimilata iz lisne mase u zrno u periodu nalivanja.

Seactiv formulacije

Seactiv Vital - pomaže biljkama u stresnim uslovima

Seactiv Vital je tečno đubrivo koje pored azota, fosfora i kalijuma, sadrži i sve značajne mikroelemente. Svi makro i mikroelementi se nalaze u Seactiv aminokiselinskom kompleksu.

"Pomaže biljkama da prevaziđu stresne uslove tokom vegetacije, kao što su visoke ili niske temperature, nedostatak vlage, velika temperaturna kolebanja, vremenske nepogode, oštećenja od insekata i slično", kaže produkt menadžer prodaje i dodaje da ovo đubrivo obezbeđuje kontinuirani porast plodova i razvoj biljaka, intenzivira stvaranje šećera, skroba, ulja i drugih hranljivih materija i ubrzava njihov transport u zrno i ostale skladišne organe biljaka.

Seactiv Elite - sprečava "truljenje srca"

Seactiv Elite je tečno đubrivo sa naglašenim sadržajem kalcijuma. Svi makro i mikroelementi se nalaze u Seactiv aminokiselinskom kompleksu. Obezbeđuje veći procenat plodova prve klase, bolju ujednačenost i bolju obojenost plodova, veći sadržaj suve materije u plodovima i značajno utiče na bolje očuvanje plodova posle berbe.

"Kod paprike, paradajza, lubenice, dinje i tikvice sprečava propadanje plodova usled neadekvatne ishrane, dok kod kupusnjača - kupus, karfiol, kelj i brokoli, sprečava takozvano 'truljenje srca'. Kod lisnatog povrća povećava čvrstinu lista. Kod jabuke sprečava pojavu gorkih pega dok kod trešnje i vinove loze smanjuje mogućnost pucanja pokožice plodova", kaže naš sagovornik i dodaje da kod maline, jagode i kupine povećava čvrstinu plodova i produžava perod čuvanja.

Seactiv Azur - pogodan za organsku proizvodnju

Seactiv Azur je tečno đubrivo sa kalcijumom koji je povezan sa Seactiv aminokiselinskim kompleksom. Obezbeđuje veći procenat plodova prve klase, bolju ujednačenost, veći sadržaj suve materije u plodovima i značajno utiče na bolje očuvanje plodova posle berbe.

"Ovo đubrivo deluje slično kao Seactiv Elite, ali bih dodao i da je pogodan za primenu u organskoj proizvodnji", kaže Jakovljević.

Dodatne informacije, pogledajte u video-prilogu:

Za više dodatnih informacija kontaktirajte firmu Timac Agro Balkans na jedan od niže navedenih kontakata!


Tagovi

Seactiv kompleks Fertileader Timac Agro Željko Jakovljević Seactiv Axis Seactiv Gold Seactiv Vital Seactiv Elite Seactiv Azur


Autor

Đorđe Lalić

Više [+]

Zaljubljenik u poljoprivrednu mehanizaciju i pionir agrarnog novinarstva


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Narodnu nošnju krasi prelep ukrasni kaiš.