Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Kultivator Lemken
  • 11.05.2023. 18:00

Novi Lemken kultivator na tri grede - šta ga razlikuje od prethodnih modela?

Zupci su raspoređeni simetrično oko ose zatezanja, što doprinosi izuzetno malom gazištu i manjem bočnom zanošenju.

Foto: Lemken
  • 145
  • 14
  • 2

Kompanija LEMKEN je tržištu ponudila kultivator Karat 10 na tri grede u nošenoj ili polunošenoj verziji. Od prethodnih modela ga razlikuje što su zupci raspoređeni simetrično oko ose zatezanja, što doprinosi izuzetno malom gazištu i manjem bočnom zanošenju. Ovo je posebno važno kada se kultivator koristi sa sistemima za vođenje, a istovremeno obezbeđuje intenzivno mešanje.

Ističu kako ima još poboljšanja. Prošireni su udeli krila za plitku obradu. Alternativno uski delovi mogu da se koriste za duboku kultivaciju. Takođe su dostupni delovi od karbida.

Za ultra plitku obradu koriste se "DeltaCut" lopatice. Sistem omogućava brzu i jednostavnu promenu lamela za radne dubine do 30 cm. Centralno podesivi zupci za nivelaciju obezbeđuju ravnomerno nivelisanje. Kao opcija su dostupni posebno oblikovani diskovi za izravnavanje, koji daju dobre radne rezultate na teškim zemljištima. Novi granični diskovi i zupci mogu da se sklope mehanički ili hidraulički.

Radni zahvat od tri i sedam metara

Zadovoljava različite potrebe

Kultivator može da se opciono opremi s hidraulički podesivim vodećim diskom, što obezbeđuje da velika količina organske materije može bolje da se unese u zemljište. Oni su pojedinačno okačeni na lisnate opruge, a usitnjavaju organsku materiju i razbijaju grube grudve zemlje tako da mašina može intenzivno da meša zemlju i radi bez zagušenja.

Karat 10 ima radni zahvat između tri i sedam metara. Za polunošene modele dostupan je pojačavač vuče i "ContourTrack" sistem koji obezbeđuje ujednačenu radnu dubinu na brdovitim terenima. Tu je i čitav asortimana LEMKEN valjaka, a može da se montira i drljača za uklanjanje zemlje sa korena.


Tagovi

Lemken Kultivator Karat 10 kultivator Trogredni kultivator Teška zemljišta


Autorka

Ranka Vojnović

Više [+]

Ranka je diplomirani inženjer poljoprivrede sa dugogodišnjim iskustvom u povrtarstvu, zaljubljenik u organsku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.


Partner

LEMKEN GmbH & Co. KG

Bulevar Jovana Dučića 2, 21000 Novi Sad, Srbija
tel: +381 69 780 345, e-mail: slavkovic@lemken.com web: http://www.lemken.com

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Narodnu nošnju krasi prelep ukrasni kaiš.