Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Voćari štite zasade
  • 26.10.2016. 18:00

Novi ugovori za protivgradne mreže

Ugovori su u ukupnoj vrednosti od 73,5 miliona dinara, od čega je 28,8 miliona dinara namenjeno registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima, a 44,7 miliona dinara pravnim licima.

  • 206
  • 9
  • 0

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo mr Vuk Radojević, uručio je 25. oktobra dvadeset ugovora korisnicima koji su dobili bespovratna sredstva na konkursu za sufinansiranje nabavke protivgradnih mreža za voćarsku proizvodnju.

Ugovori su u ukupnoj vrednosti od 73,5 miliona dinara, od čega je 28,8 miliona dinara namenjeno registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima, a 44,7 miliona dinara pravnim licima. Realizacijom ovih investicija u Vojvodini će pod protivgradnim mrežama biti još 107 hektara voćnjaka.

Razvoj intenzivne poljoprivredne proizvodnje

"Koliko je za naše voćare važna mera podrške za nabavku protivgradnih mreža govori podatak da će u 2016. godini, s danas uručenim ugovorima širom Vojvodine 360 hektara voćnjaka biti pokriveno protivgradnim mrežama", rekao je mr Vuk Radojević.

On je dodao da će Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo i u predstojećoj budžetskoj godini, nastaviti sa merama podrške razvoja kako intenzivne poljoprivredne proizvodnje, tako i prerađivačke industrije.

"Važno je naglasiti da mere agrarne politike za 2017. godinu, za razliku od dosadašnje prakse, koncipiramo zajedno sa Ministarstvom poljoprivrede, ali i sa lokalnim samoupravama, jer je neophodno da sva finansijska sredstva koja su opredeljena za poljoprivredu maksimalno stavimo u funkciju", rekao je mr Vuk Radojević dodavši da je jedinstvena agrarna politika na nivou Srbije, uz uvažavanje specifičnosti poljoprivredne proizvodnje na teritoriji pokrajine - u interesu poljoprivrednika.


Izvori

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo


Tagovi

Vuk Radojević Sekretarijat za poljoprivredu Konkurs Protivgradne mreže Voćari


Autorka

Verica Matić

Više [+]

Verica je administrator Agroklub portala. Diplomirani je menadžer u turizmu - master, a "zalutala" je i pronašla se u poljoprivrednim vodama. Veruje u tradicionalne vrednosti i digitalne trendove.