Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Inovativna mehanizacija
  • 15.06.2016. 18:30

Novu generaciju traktora pokreće metan!

Posetioci koji budu došli na Cereals Event 2016 u Krišal Grejndžu moći će da pogledaju drugu generaciju prototipa New Holland traktora na metan.

Foto: Cereals Event
  • 588
  • 73
  • 0

Posetioci koji budu došli na Cereals Event, koji se održava 15. i 16. juna 2016. godine, u Krišal Grejndžu, moći će da pogledaju drugu generaciju prototipa New Holland traktora na metan, piše portal profi.com.

Baziran na standardnom T6 180, sa snagom motora 129 kW NEF 6, ovaj traktor ima zapreminu 300 litara (52 kg) komprimovanog metana koji je uskladišten u devet plinskih boca. To je dovoljno za skoro pola dana normalnog rada. U poređenju s konvencionalnim gorivima, ušteda je 20-40% a emisija štetnih gasova smanjena je za čak 80%.

Ovaj traktor predstavlja važan korak ka ostvarenju ciljeva za energetski nezavisnu poljoprivredu. Prilikom korišćenja biometana, uticaj ugljenika iznosi gotovo nula odsto.

Ova nova mašina ima 80% manje emisije štetnih gasova od standardnih dizelaških traktora, a već je u stanju da ispuni buduće ciljeve stakleničkih gasova, gde se očekuje da će se do 2020. godine u Evropi njihov udeo smanjiti za 20%.

Foto: Cereals Event


Tagovi

Traktori Metan Gorivo Emisija štetnih gasova Poljoprivreda New Holland


Autorka

Karolina Rastija

Više [+]

Karolina je magistrirala agroekonomiju, sa iskustvom u poljoprivredi, a svoje znanje i savete deli sa čitaocima Agrokluba!

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Cvetna pijaca održava se danas (5.4.) i sutra (6.4.) na platou ispred "Spens"-a u Novom Sadu. Svakog idućeg petka i subote tokom aprila ovde ćete moći da pronađete cveće, sadnice, med, opremu za hortikulturu.