Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Protest
  • 29.03.2022. 12:00
  • Grad Beograd, Beograd

Odustali od protesta - zvala ih policija nekoliko puta dnevno?

Neki poljoprivredni proizvođači u Opovu pozivani i da daju iskaz u policiji, rekao je predsednik Saveza udruženja poljoprivrednika Banata Dragan Kleut i dodao da će o svemu odlučiti posle izbora.

Foto: Đorđe Simović
  • 562
  • 224
  • 0

Predsednik Saveza udruženja poljoprivrednika Banata Dragan Kleut rekao je da su poljoprivredni proizvođači zbog čestih poziva policije, nakon najavljenog protesta za danas odustali od takvog vida izražavanja nezadovoljstva. 

"Policija je verovatno dobila nalog vlasti i po nekoliko puta dnevno je zvala poljoprivrednike sa pitanjem kada će i gde započeti protest. Nije bilo pretnji, ali je ovladao strah jer nije slučajno da poljoprivrednike zovu po nekoliko putra na dan i u Kovačici, Kraljevu, Kragujevcu…", rekao je Kleut za Betu, a prenosi Danas.

Dodao je da su neki poljoprivredni proizvođači u Opovu pozivani i da daju iskaz u policiji. Udruženje poljoprivrednih proizvođača "Stig" ranije danas takođe je otkazalo učešće na protestu jer im je Ministarstvo poljoprivrede omogućilo da dobiju drugu tranšu mineralnog đubriva po povlašćenim cenama. Ratarima je, prema njegovim rečima, jedino preostalo da nakon izbora nove vlade ponove zahteve.

"Ništa se nije promenilo, naši zahtevi ostaju isti, a o svemu ćemo odlučivati nakon izbora", ističe Kleut za TV Nova.rs.

Protestna vožnja poljoprivrednika u Beogradu 29. marta zbog neispunjenih zahteva

Podsetimo, pored ranijih zahteva poljoprivrednici traže i da se dozvoli neograničeno točenje goriva u kanistre, zatim da se subvencije po hektaru povećaju sa 4.000 dinara na 200 evra, da se ukine akciza na gorivo i stožu kontrolu uvoza mesa, žive stoke i mleka u prahu. Takođe, listu zahteva su proširili i traže još da se ukine zabrana izvoza najosnovnijih žitarica i prehrambenih proizvoda.

Protest je isprva planiran demonstrativnom vožnjom do zgrade Predsedništva u Beogradu.


Tagovi

Protest Dragan Kleut Poljoprivrednici Zahtevi Subvencije Izvoz Uvoz Policija


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...