Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vremenske neprilike
  • 20.05.2020. 14:10

Oluja i grad pogodili veći deo Srbije - očekuje se nastavak padavina

Grad i nevereme zahvatili su Jugozapadnu, Centralnu i deo Istočne Srbije, poljoprivrednici na Kosovu zbrajaju štetu, a Republički hidrometeorološki zavod najavljuje nastavak nevremena.

Foto: Julijana El Omari
  • 249
  • 11
  • 0

Danas se u krajevima južno od Save i Dunava očekuju intenzivni grmlјavinski procesi sa lokalnom pojavom grada, u zoni plјuska i jakim ili olujnim vetrom, kao i količinom padavina u većini mesta od 20 do 40 mm za 24h, a lokalno i više, naročito na području Borskog okruga (istočna Srbija) gde može pasti i više od 60 mm za 24h, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Tokom olujnog nevremena praćenog jakim vetrom, gradom i pljuskovima koje je zahvatilo područje Jugozapadne, Centralne i dela Istočne Srbije, delovao je sistem protiv grada i sa 119 lansirnih stanica ispaljeno je skoro 750 protivgradnih raketa.

Grad i na Kosovu

Kako prenosi RTS, grad veličine oraha pogodio je tokom noći delove centralnog Kosova, Kosovskog Pomoravlja i naneo ogromnu štetu poljoprivrednicima, najviše onima koji se bave voćarstvom i povrtarstvom. Poljoprivrednici u tom kraju nemaju osigurane zasade tako da je šteta nenadoknadiva.

Nedimović: Na lageru još 6.000 protivgradnih raketa

Veliki deo godišnjih prihoda meštani ostvaruju upravo od poljoprivrede. Kažu da bi bili zadovoljni pomoći koja bi im, ako ništa drugo, pokrili troškove, za uloženi trud i očekivanja nema nadoknade.

Više hiljada Srba živi u selima pogođenim gradom na potezu između Kosovske Mitrovice i Prištine.


Tagovi

Štete od grada Nevreme Štete o vremenskih neprilika Oluja Tuča


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...