Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ekološko obrazovanje
  • 04.05.2021. 15:00

Osnivanje zajedničkog tela za dalje unapređivanje znanja dece o zaštiti životne sredine

Telo će raditi i na promovisanju važnosti očuvanja životne sredine, kao i na razvijanju svesti i daljem unapređivanju znanja kod dece i mladih iz ove oblasti.

Foto: Bigstock/LightField Studios
  • 50
  • 20
  • 0

Sporazum o osnivanju zajedničkog tela za saradnju na razvijanju programa sistemskog i participativnog obrazovanja za oblast zaštite životne sredine u cilju održivog razvoja, potpisan je između Ministarstva zaštite životne sredine i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Osnivanje zajedničkog tela, koje će raditi na sistemskoj ekološkoj edukaciji dece i mladih u cilju podizanja svesti o zaštiti životne sredine, klimatskim promenama i održivom razvoju, najavili su resorni ministri Irena Vujović i Branko Ružić.

Razvijanje svesti i daljeg unapređivanja znanja

Zadatak zajedničkog tela je da se bavi pitanjima razvoja programa sistemskog i participativnog obrazovanja za oblast zaštite životne sredine i njegove integracije u sistem formalnog obrazovanja Republike Srbije, kojima je priroda takva da je neophodna kontinuirana saradnja oba resora u Vladi, imajući u vidu njihovu nadležnost. Telo će raditi i na promovisanju važnosti očuvanja životne sredine, kao i na razvijanju svesti i daljem unapređivanju znanja kod dece i mladih iz ove oblasti.

Kako je ranije objavio RTS, pored školskih aktivnosti iz oblasti ekologije koji su u programu zastupljeni već nekoliko godina unazad, neophodna je i saradnja sa roditeljima.

"Uloga roditelja je takođe značajna, i to u radu sa decom od najmlađeg uzrasta. Treba i u porodici učiti decu kako da se ponašaju prema prirodi i kako da je čuvaju", naglasila je za Javni servis učiteljica zemunske osnovne škole Nada Blagojević.

Zajedničkim telom, koje čine predstavnici oba ministarstva, predsedavaće Jelena Tanasković, državna sekretarka u Ministarstvu zaštite životne sredine.


Tagovi

Zaštita životne sredine Ekološko obrazovanje Deca Mladi Irena Vujović Branko Ružić Unapređenje znanja


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Cvetna pijaca održava se danas (5.4.) i sutra (6.4.) na platou ispred "Spens"-a u Novom Sadu. Svakog idućeg petka i subote tokom aprila ovde ćete moći da pronađete cveće, sadnice, med, opremu za hortikulturu.