Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sajam poljoprivrede
  • 19.08.2020. 09:00
  • Južnobački okrug, Vojvodina, Novi Sad

Otkazan Sajam poljoprivrede u Novom Sadu - moguća virtuelna smotra

Imamo situaciju da veliki broj izlagača, pre svega međunarodnih korporacija, ima nalog da ne izlaže na sajamskim manifestacijama. Deo izlagača je zabrinut za potencijalnu zarazu zaposlenih, kaže direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković.

Foto: Verica Matić
  • 341
  • 16
  • 0

Poljoprivredni sajam u standardnom formatu neće biti organizovan ove godine, a menadžment Novosadskog sajma po ugledu na najveće sajmove u Evropi razvija platformu u nameri da organizuje virtuelnu smotru agrara, prenosi RTV.

Kako smo ranije pisali, Međunarodni sajam poljoprivrede najpre je bio pomeren za termin od 19. do 25. septembra, pa od 12. do 16. istog meseca.

Slobodan Cvetković: Sajam u punom formatu, nećemo odustati ni od jednog segmenta

Međutim, usled širenja pandemije sada je i definitivno otkazan, potvrdio je direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković.

"Iako se prema svim informacijama smanjuje broj zaraženih, to nije dovoljno pošto je na snazi zabrana ograničenja okupljanja više od deset osoba. Mi smo bili spremni da prilikom ulaska na Sajam merimo temperaturu, da uz kartu darujemo i masku, da unutrašnji prostor organizujemo tako da na četiri kvadrata bude jedna osoba. Na otvorenom prostoru daleko je lakše sprovesti sve bezbedonosne mere. Međutim, imamo situaciju da veliki broj izlagača, pre svega međunarodnih korporacija, ima nalog da ne izlaže na sajamskim manifestacijama. Deo izlagača je zabrinut za potencijalnu zarazu zaposlenih", kaže Cvetković i dodaje da bi se to svakako odrazilo i na posetu, pa u tim okolnostima, nije moguće napraviti adekvatnu manifestaciju.

Sledeće godine u maju

Ipak u standardom formatu 87. Međunarodni poljoprivredni sajam nameravaju da održe od 15. do 21. maja 2021.

Kako je ranije istaknuto na sajtu Novosadskog sajma, u devetoj deceniji, 87. međunarodni poljoprivredni sajam, još jednom će potvrditi da je vodeća sajamska manifestacija u oblasti agrobiznisa u regionu. Tokom sedam dana na Novosadskom sajmu bila bi prikazana najnovija dostignuća u oblasti poljoprivrede i pratećim industrijama, a proizvodi koji stižu iz celog sveta garantuju najkvalitetnije i najbolje što postoji u domenu agrara, mehanizacije, usluga, opreme, hrane i pića.

Uz brojne poslovne i stručne aktivnosti Poljoprivredni sajam nudi sjajnu priliku za promociju pred celim svetom, obnavljanje i uspostavljanje novih kontakata, proširenje i unapređenje poslovanja.

Kada je reč o Međunarodnom sajmu lova, ribolova, turizma, ekologije i sporta "Lorist", koji se tradicionalno održava početkom oktobra, zaposleni na Novosadskom sajmu sve čine da bude organizovan, ali i njegovo održavanje će zavisiti od epidemiološke situacije.


Tagovi

Nvosadski sajam Sajam poljoprivrede Otkazan Međunarodni sajam poljoprivrede


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...


Partner