Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Registracija gazdinstava
  • 08.02.2017. 08:10

Paori oslobođeni obnove registracije gazdinstava

U naredne dve godine poljoprivredni proizvođači u čijim gazdinstvima nije bilo nikakvih statusnih ili poslovnih promena oslobođeni su obavezne obnove registracije tih gazdinstava.

Foto: bane.m / Big Stock Photo
  • 3.790
  • 482
  • 0

Svi poljoprivredni proizvođači u Srbiji, u 2017. i 2018. godini, oslobođeni su obavezne obnove registracije svojih gazdinstava. Kako je objasnio direktor Uprave za agrarna plaćanja Žarko Radat, oni neće morati da obnavljaju registraciju gazdinstava ukoliko nije bilo promene podataka upisanih u Registar.

Obnova obavezna samo tamo gde su se desile statusne ili promene u poslovanju

On je za RTS izjavio da je Ministarstvo poljoprivrede na taj način olakšalo poljoprivrednicima dobijanje subvencija, istovremeno će biti smanjena i nepotrebna birokratija. Radat je istakao da je ova odluka značajna za poljoprivrednike jer njih 350 - 400.000 neće morati da ide u Upravu za trezor, radi popunjavanja formulara, samo da bi obnovili registraciju, a da pri tome u njihovim poljoprivrednim gazdinstvima nema nikakve suštinske promene.

Direktor Uprave za agrarna plaćanja naglasio je da samo proizvođači u čijem su gazdinstvu i poslovanju nastale neke suštinske ili druge statusne promene, imaju obavezu da to prijave u roku od 30 dana od datuma nastanka promene.

Foto: bane.m / Big Stock Photo


Izvori

RTS


Tagovi

Poljoprivreda Obnova Registracija gazdinstava Ministarstvo poljoprivrede Uprava za agrarna plaćanja Žarko Radat Uprava za trezor


Autor

Marinko Tica

Više [+]

Marinko je profesor književnosti s višegodišnjim novinarskim iskustvom u elektronskim medijima. Naročito je zainteresovan za teme i zbivanja u agraru, a zamenik je urednika na Agroklubu.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Čestitamo vam Međunarodni dan mrkve!
Skoro da smo zaboravili na kraljicu mrkvicu, najvažniji sastojak svakog poštenog čušpajza.
Foto: Depositphotos/nblxer