Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Tivat
  • 11.03.2017. 08:30

Pažnja: bik na magistrali!

Umesto divljih svinja, probleme stanovnicima Tivta poslednjih meseci prave - goveda. Stada koja su napuštena ugrožavaju saobraćaj, voćnjake i maslinjake. Zbog toga su u nekim mestima organizovane noćne straže.

Foto: Qwas / Pixabay
  • 1.651
  • 82
  • 0

Umesto divljih svinja, probleme stanovnicima Tivta poslednjih meseci prave - goveda. Stada koja su napuštena ugrožavaju saobraćaj, voćnjake i maslinjake. Stanovnici se plaše i za život, jer su ove životinje "podivljale".

Nepoznati vlasnici

Stada su verovatno stigla iz severnijih delova, a vlasnici, koji nisu poznati, doveli su ih na Paštrovića goru i pašnjake Boke, pišu Novosti. Krave, volovi i bikovi sada lutaju u potrazi za hranom. Osim pomenutog, uništavaju i agrume, lozu i smokve.

Nema pomoći od nadležnih

Već je bilo nekoliko saobraćajnih nesreća, u kojima su ove životinje stradale, a učinjena je velika materijalna šteta. Meštani su se obraćali komunalnoj policiji, kako bi uklonili ovu stoku sa njihovih imanja. Međutim, osim dopisivanja, ništa drugo nije urađeno. Zbog toga su u nekim mestima organizovane noćne straže.

Foto: Qwas / Pixabay


Izvori

Novosti.rs


Tagovi

Goveda Saobraćaj Napuštena stada


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Narodnu nošnju krasi prelep ukrasni kaiš.