Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Perači pod pritiskom
  • 22.05.2022. 10:30

Perači pod pritiskom sve češće na gazdinstvima

U ovom sektoru ko ne uprlja patiku, taj ne može ni da proda, kaže agent prodaje i brige o potrošačima Igor Arbutina.

Foto: Đorđe Lalić
  • 400
  • 18
  • 0

Ehrle je nemačka kompanija se bavi proizvodnjom i prodajom opreme za pranje pod pritiskom, snabdevanjem samouslužnih perionica. Njihove mašine nisu komercijalnih dimenzija, ali je unutar nje profesionalna oprema. Sve više nalaze primenu i kod poljoprivrednih proizvođača.

Agent prodaje i brige o potrošačima Igor Arbutina kaže za Agroklub da ovakvu mašinu ne možete dobiti od drugih proizvođača ovakvog tipa.

"Oprema sadrži sve, od visokopritisne pumpe, bajpasa, filtera, prekidača, sve je kvalitetno urađeno, za to vam dajemo i garanciju. Erhle nije distibuter, radi za predsedništvo. Ove godine prvi put na Balkanu izlazimo sa visokopritisnim mašinama", dodaje Arbutina.

"Moja ideja je da se preko drugih firmi upoznajemo s potrošačima. Kada one budu pravile razne prezentacije na njivama i slično, da nakon toga mi operemo te mašine. U ovom sektoru ko ne uprlja patiku, taj ne može ni da proda." 

Cena - od 1.100 do 6.100 evra

Cene perača se kreću od 1.100 evra plus PDV, pa do 6.100.

"Razlika u ceni zavisi od tipa, da li radi na hladnu ili toplu vodu, jer kod tople ima dodatni grejač, kotao, i sam proces je drugačiji. Najjača mašina košta 6.100 evra i to je HD 1240. Ona može da radi sa pritiskom od 300 bara, a temperatura vode može da bude i 90 stepeni. Međutim, kada radi sa tom temperaturom, ne može ispratiti pritisak od 300 bara, ali postoje i razni dodaci koji i pritisak poboljšaju."

Razni nastavci i dodaci za perač pod pritiskom

Kako kaže Arbutina, korona nije toliko negativno uticala na prodaju, već je i održala u neku ruku sve što su započeli, jer su svi aparati mogli da se koristite za čišćenje i dezinfekciju.

Za vozila koja zadržavaju mnogo blata

Ipak, za vreme 89. Poljoprivrednog sajma u Novom Sadu, najveća zainteresovanost za ovakve mašine dolazi upravo od poljoprivrednih proizvođača. 

"Kada je u pitanju zainteresovanost, danas smo baš hteli videti hoće li nas 'saletati' distributeri ili krajnji potrošači i meni se svidelo što su sve bili potrošači, ljudi koji imaju gazdinstva, koji imaju dva do tri traktora, četiri-pet prikolica i onda im je skupo da to rade na samouslužnoj autoperionici. Takva vozila zadržavaju puno blata, pa sa 120 bara u samouslužnoj perionici ne mogu oprati", kaže naš sagovornik.

Ehrle HD 1240

Naš sagovornik je za kraj dodao da na ovakvim manifestacijama vidi priliku za saradnju, da nikada ne treba okretati leđa ni od konkurencije, ni od komšije. 

Ova nemačka kompanija izgrađena je 1982. godine kada je nezadovoljan uslovima koje je imao u fabrici u kojoj je radio kao glavni inženjer, Anton Ehrle, odlučio da napusti posao i pokrene svoj. Cela ideja je nastala od perača pod pritiskom.


Tagovi

Visokopritisni perači Igor Arbutina Mašine za pranje Dezinfekcija


Autor

Đorđe Lalić

Više [+]

Zaljubljenik u poljoprivrednu mehanizaciju i pionir agrarnog novinarstva


Partner