Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Porez na meso
  • 22.09.2022. 15:00

PETA poziva na zabranu seksa i razmnožavanja muškarcima koji jedu meso

Stil života i prehrambene navike muškaraca podrazumevaju konzumaciju većih količina mesa i ispuštanje 41 odsto više gasova sa efektom staklene bašte.

Foto: Depositphoto/manya_peace_45
  • 1.813
  • 368
  • 0

Organizacija za prava životinja PETA je pozvala na uvođenje poreza na meso i zabranu seksa ili razmnožavanja za muškarce koji ga jedu. Poziv je upućen kako bi se spasila životna sredina.

Muškarci su značajnije uključeni u klimatske promene. Njihov stil života i prehrambene navike podrazumevaju konzumaciju većih količina ove vrste hrane i ispuštanje 41 odsto više gasova sa efektom staklene bašte.

Žene više doprinose zaštiti klime, objavljeno je u studiji koju je u novembru 2021. objavio onlajn naučni časopis PLOS ONE. 

Muškarci jedu previše mesa

"Muškarci su mnogo gori za životnu sredinu od žena, jer jedu previše mesa...", izjavio je vođa kampanje nemačkog tima PETA, Daniel Koks

Nada se da će žene pomoći "da se spasi svet" zabranom seksa za muškarce koji jedu takvu hranu. Naveo je da njima više nisu potrebni oni koji svoju muškost dokazuju kroz konzumaciju mesa životinja, roštiljajući, jer nanose štetu okolini.

Izražavanje muškosti (Foto: Depositphoto/YAYImages)

Zabraniti seks ili razmnožavanje za sve nevegetarijance

Koks smatra da je uvođenje poreza na meso od 41 odsto za muškarce primereno. Za Bild je izjavio da bi za globalne promene bila potrebna zabrana seksa ili reprodukcija za sve muškarce koji ga jedu. Išao je toliko daleko pa izračunao da bi se tako uštedelo 58,6 tona ekvivalenata CO2 tokom godine za svako nerođeno dete.

Političari negoduju zbog ovakvih stavova i smatraju ovu kampanju krajnje sramotnom, piše Agrarheute.

Bilo je i poziva da se kreatorima ovakvih ideja zabrani da razmišljaju. Zapitali su se za koga čuvamo klimu. Prozvali su degutantnim okrivljivanje dece za proizvodnju štetnog CO2.


Tagovi

PETA Porez na meso Poziv Zabrana Jedenje mesa Muškarci Klimatske promene


Autorka

Ranka Vojnović

Više [+]

Ranka je diplomirani inženjer poljoprivrede sa dugogodišnjim iskustvom u povrtarstvu, zaljubljenik u organsku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Srećan vam Dan svete Julijana! :D Danas je običaj da se čovek dobro najede, a ko je sklon alkoholu, i dobro napije :D